Εύκολοι τρόποι να αυξηθούν τα likes και οι followers στο Instagram σου!

Βιβή Αγγελάκη
Εύκολοι τρόποι να αυξηθούν τα likes και οι followers στο Instagram σου!

Ο δεκάλογος που πρέπει να ακολουθείς!

Δεν υπάρχει ένα μαγικό ραβδάκι στα social media που θα σε κάνει να πάρεις περισσότερα likes, followers ή να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες. Αντίθετα, υπάρχουν μικρά tricks, πολλά cheats και αρκετά tips που σίγουρα μπορούν να σε βοηθήσουν. Αυτός ήταν και ο λόγος που στραφήκαμε στην expert (aka Media Coordinator- aka φίλη μας, Άννα Στεφάνου) για να μας αποκαλύψει μερικούς από τους «χρυσούς κανόνες» του Instagram!

Σημείωνε, λοιπόν:

1. Δημιούργησε ένα θεματικό Ινσταγκραμ ή αν θέλεις φτιάξε ένα προφίλ στο Instagram με συγκεκριμένο concept π.χ με ασπρόμαυρες φωτογραφίες (κυρίως σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι fashion/ beauty/ travel blogers κλπ) και προσπάθησε να είσαι συνεπής σε αυτό το στυλ!

2. Δώσε μία ταυτότητα στο κορνιζάρισμα των φωτογραφιών σου (Υπάρχει μια ποικιλία από εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν να αλλάξεις το σχήμα τις φωτογραφίας ή να βάλεις κορνίζα στις φωτογραφίες σου (π.χ βλέπε no crop, instasize κλπ). Επίσης, αν θέλεις να κροπάρεις την φωτογραφία σου, καλό θα ήταν να αφήνεις και τα ανάλογα περιθώρια.



3. Επίλεξε σωστά τη χρωματική παλέτα και τα φίλτρα ώστε να υπάρχει ομοιογενεια στις φωτογραφίες σου (πχ pastel colours). Βρες τα φίλτρα που σου ταιριάζουν και δημιούργησε ένα ομοιόμορφο και καθαρό αποτέλεσμα.

4. Βάλε πολύ γνωστά hashtags

5. Μην ξεχνάς το location tag

6. Κάνε tag στους ανθρώπους που πιθανόν να απεικονίζονται στην φωτογραφία

7. Επίσης, κάνε tag τα brands που τυχόν εμπεριέχονται στη φωτογραφία



8. Μην ξεχνάς, επίσης, όσο καλύτερη είναι η ποιότητα στις φωτογραφίες σου, τόσα περισσότερα likes!



9. Προσπάθησε να απαντάς σε μηνύματα και σχόλια αλλά και να ανταποδίδεις τα likes και τα comments σε άλλους Insta-φίλους σου.

10. Τέλος, ο σωστός φωτισμός είναι ένας κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ!

Και μερικά υστερόγραφα με αγάπη:

ΥΓ1: Μέσα από τα social media υπάρχει μια όμορφη ευχάριστη πλευρά. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα δημιουργικό άλμπουμ της ζωής μας με φωτογραφίες, αγαπημένα πρόσωπα, ταξίδια και στιγμές που θέλουμε τόσο να θυμόμαστε όσο και να μοιραζόμαστε με τους φίλους μας!

ΥΓ2: Το Instagram είναι ένα μέσο έκφρασης. Εκφράσου όπως θες. Δημιούργησε ό,τι θες. Ζήσε τις στιγμές σου όπως θες. Με likes ή χωρίς!