Tips καλοκαιρινής φροντίδας και περιποίησης της επιδερμίδας

Tips καλοκαιρινής φροντίδας και περιποίησης της επιδερμίδας

Οι υψηλές θερμοκρασίες, ο ήλιος και η θάλασσα ταλαιπωρούν το δέρμα μας το Καλοκαίρι. Όσο λοιπόν ο υδράργυρος ανεβαίνει, καλό είναι να φροντίσεις λίγο περισσότερο τον εαυτό σου. Ποια είναι τα tips που πρέπει να ενσωματώσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα, προκειμένου να δείχνεις φρέσκια και λαμπερή τις ζεστές μέρες των διακοπών;

Less is more

Προσπάθησε να αποφύγεις το make up και τα αρώματα! Άλλωστε, με την ελαφρώς ηλιοκαμένη επιδερμίδα σου, θα δείχνεις όμορφη, χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσεις. Άσε για λίγο στην άκρη το βαρύ make up, το ρουζ, τις σκιές και τα πινέλα…

Καθώς η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο, θα ιδρώνεις πιο εύκολα. Για να μην αρχίσει, λοιπόν, το μακιγιάζ να «λιώνει» στο πρόσωπό σου, και να μην αλλοιωθεί η μυρωδιά του αρώματός σου επίλεξε πιο ελαφριά προϊόντα ομορφιάς. Για παράδειγμα, ένα body mist είναι ανάλαφρο και δεν περιέχει αλκοόλ, οπότε είναι ιδανική επιλογή για τις διακοπές. Παράλληλα, η ενυδατική σου σε συνδυασμό με μία BB κρέμα είναι ιδανική επιλογή για κάλυψη και λάμψη και σε θα σε κρατήσει ενυδατωμένη για ώρες!

Δώσε στο σώμα σου χώρο να «αναπνεύσει»

Απέφυγε στενά ρούχα και εσώρουχα που δεν αφήνουν το σώμα σου να «αναπνεύσει». Τα πολυεστερικά ρούχα, για παράδειγμα, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς για αυτό προτίμησε τα βαμβακερά. Επίλεξε ανοιχτόχρωμα τα οποία μπορείς να φοράς και στην παραλία για να προστατευτείς αποτελεσματικά από τον ήλιο.

Βγάλε το μαγιό σου!

Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξεις στην παραλία είναι το βρεγμένο μαγιό! Η ζέστη και η υγρασία είναι συνθήκες που κάνουν πιο εύκολη την ανάπτυξη μυκήτων και την εξάπλωσή τους στον κόλπο, αυξάνοντας τον κίνδυνο κολπικών λοιμώξεων! Για να αποφύγεις, λοιπόν, τα δυσάρεστα, μην αφήνεις το μαγιό να στεγνώνει πάνω σου και άλλαζέ το κάθε φορά που βγαίνεις από το νερό.

jgfbwehjgf

Παράλληλα, πάρε τα μέτρα σου και βάλε στο νεσεσέρ των διακοπών το Lactacyd. Εμείς το εμπιστευόμαστε γιατί είναι ο σύμμαχος κάθε βασίλισσας. Εξειδικεύεται στη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής εδώ και 60 χρόνια, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων καθημερινής υγιεινής για να επιλέξεις ανάλογα με τη φάση της ζωής σου και τις προσωπικές σου ανάγκες. Τα ξεχωρίζουμε γιατί είναι ήπιες κλινικά και γυναικολογικά ελεγμένες λοσιόν καθαρισμού και περιέχουν βιολογικό L-γαλακτικό οξύ που παράγεται φυσιολογικά στη γυναικεία ευαίσθητη περιοχή. Έτσι, θα είσαι σίγουρη ότι τίποτα δεν θα χαλάσει τις ξέγνοιαστες και ανέμελες διακοπές σου!

Ποτέ χωρίς το αντηλιακό σου

Χρειάζεται να πούμε ότι δεν πάμε πουθενά χωρίς το αντηλιακό μας; Οι κίνδυνοι που κρύβει η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι γνωστοί. Η κατάλληλη προστασία είναι πολύ σημαντική για να προστατέψεις το πρόσωπο και το σώμα σου, όχι μόνο από εγκαύματα αλλά και από ρυτίδες, πανάδες και άλλα σημάδια που θα αφήσουν πάνω σου οι ακτίνες του. Μην το ξεχνάς, ακόμα και αν δεν πηγαίνεις στην παραλία!

gtrgrt

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω το Καλοκαίρι. Και μην ξεχνάς ότι η έννοια περιλαμβάνει τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική ενυδάτωση του οργανισμού μας. Προσπάθησε να καταναλώνεις αρκετό νερό και μετά τις εξορμήσεις στις παραλίες, βάλε after sun ή ενυδατική κρέμα για να διατηρήσεις την υγρασία του σώματός σου και να έχεις απαλή και μεταξένια επιδερμίδα. Φρόντισε ανάλογα τα χείλη και τα μαλλιά σου!

Κάθε σημείο του σώματός μας θέλει ιδιαίτερη φροντίδα το Καλοκαίρι. Για να περάσεις ξέγνοιαστες διακοπές, διώξε το άγχος και προετοίμασε το σώμα και το πνεύμα σου, χαλαρώνοντας. Και όταν έρθει η ώρα να ετοιμάσεις τη βαλίτσα, μην ξεχάσεις το Lactacyd για να αποφύγεις τα δυσάρεστα!