7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τις κρέμες ματιών και την ευαίσθητη περιοχή των ματιών

Βιβή Αγγελάκη
7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τις κρέμες ματιών και την ευαίσθητη περιοχή των ματιών

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να απλώσεις την κρέμα ματιών; Να προτιμήσεις ένα προϊόν για τα μάτια σε μορφή τζελ ή κρέμας; 

Η πιο λεπτή και ευπαθής επιδερμίδα είναι αυτή που απαντάται στην περιοχή των ματιών και εκτείνεται από το σημείο κάτω από τα φρύδια μέχρι το ανώτερο σημείο των ζυγωματικών. Πόσα όμως πράγματα γνωρίζεις γι αυτή την περιοχή αλλά και για τις κρέμες ματιών;

f527ff1c2dc7020434820d49656e687f

Σημείωνε, λοιπόν:

#1. Οι ενυδατικές προσώπου και άλλα αντιγηραντικά προϊόντα είναι συνήθως πολύ ισχυρά ή ακατάλληλα για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, γι αυτό το λόγο η περιοχή των ματιών απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή.

#2. Λόγω της απουσίας φυσικών σμηγματογόνων αδένων και υγρασίας στην περιοχή των ματιών, οι ειδικοί συμφωνούν ότι πρώτο βήμα ενός αντιγηραντικού προγράμματος περιποίησης πρέπει να είναι μια κρέμα ματιών.

#3. Το βασικό λάθος που κάνουν οι περισσότερες με τις κρέμες ματιών είναι ότι εφαρμόζουν υπερβολική ποσότητα, πιστεύοντας ότι αυτό θα είναι και πιο αποτελεσματικό.

#4. Τα τζελ ματιών ενδείκνυνται για τις επιδερμίδες με τάση ακμής, ενώ οι ενυδατικές κρέμες ματιών λειτουργούν καλύτερα κάτω από το μακιγιάζ.

0010bf589ca694f792e5194bc147da9d

#5. Ο σωστός τρόπος να απλώσεις την κρέμα ματιών είναι με τον παράμεσό σου, καθώς έτσι θα ασκήσεις μικρότερη πίεση και θα αποφύγεις το υπερβολικό τράβηγμα στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

#6. Η γήρανση στην περιοχή των ματιών δεν περιορίζεται μόνο στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Το πρήξιμο και οι αλλαγές της υφής λόγω της αφυδάτωσης μπορεί επίσης να κάνουν την επιδερμίδα σου να φαίνεται γερασμένη και κουρασμένη.

#7. Τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται στην εξωτερική γωνία και κάτω από τα μάτια. Οι ρυτίδες που σχηματίζονται στην περιοχή των ματιών αποτελούν συχνά πρώιμο σημάδι γήρανσης και είναι πιο έντονες, καθώς στο σημείο αυτό δεν υπάρχουν σμηγματογόνοι αδένες, η επιδερμίδα είναι πιο λεπτή, και οι αλλεπάλληλες εκφράσεις του προσώπου ευνοούν τη δημιουργία λεπτών γραμμών.

Μία από τις αγαπημένες μας; Η Creamy Eye Treatment With Avocado της Kiehl’s, η οποία συμβάλλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης και για πιο φωτεινή και πιο νεανική όψη.

SM Q217 APR AVO EYE

Με πλούσια σύνθεση που ενυδατώνει την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, κυκλοφόρησε το 2002 και γρήγορα ανέβηκε στη λίστα με τα πιο αγαπημένα προϊόντα της Kiehl’s! Τι την κάνει τόσο ξεχωριστή; Η μοναδική σύνθεσή της από Έλαιο Αβοκάντο, Βούτυρο Καριτέ και Βήτα Καροτίνη, που προσφέρει θρεπτική, αντιγηραντική φροντίδα στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών και μία έκρηξη ενυδάτωσης από το πρώτο λεπτό! Ιδιαίτερα το αβοκάντο, γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, απαραίτητα λιπαρά οξέα και έλαια Ωμέγα-3, αποδείχθηκε ο ιδανικός μαλακτικός παράγοντας για να συμβάλει στην αποκατάσταση του φυσικού μηχανισμού ενυδάτωσης της επιδερμίδας!