5 «αθώα» λάθη που κάνουμε σχεδόν όλες κάθε μέρα στα μαλλιά μας

Βιβή Αγγελάκη
5 «αθώα» λάθη που κάνουμε σχεδόν όλες κάθε μέρα στα μαλλιά μας

Πόσα από αυτά κάνεις κι εσύ;

 

Τα μαλλιά είναι πηγή δύναμης και ομορφιάς, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν κάνουμε λάθη στην καθημερινή περιποίηση και φροντίδα τους. Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε τα 5 πιο «αθώα» beauty λάθη, που οι περισσότερες κάνουμε άθελά μας!

6632f4e92a649cb4e52eb73963c95bcd

- Κάνουμε υπερβολικό hairstyling και χρησιμοποιούμε υπερ του δέοντος εργαλεία θερμότητας

Πιστολάκι, ισιωτικό, ψαλίδι για μπούκλες ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ: Είναι το #1. λάθος που οι περισσότερες κάνουμε εν αγνοία μας σε καθημερινή βάση. Τα εργαλεία με υψηλή θερμοκρασία όταν έρχονται σε επαφή με τα μαλλιά, καταστρέφουν τους θύλακες σταδικά, με αποτέλεσμα οι τρίχες να γίνονται πιο λεπτές, να αφαιρείται η φυσική υγρασία και τελικά να εμφανίζουν ψαλίδα και να «σπάνε». Δίνουμε υπόσχεση, λοιπόν, να κάνουμε ένα διάλειμμα από το καθημερινό hairstyling και αμέσως θα δούμε διαφορά στα μαλλιά μας!

- Λούζουμε τα μαλλιά μας καθημερινά

Όπως έχεις ξαναδιαβάσει από αυτή εδώ τη στήλη, το να λούζεσαι κάθε μέρα διαταράσσει τη φυσική ισορροπία και την παραγωγή φυσικών ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής, διεγείροντας την έκκριση σμήγματος. Γι αυτό το λόγο, πολλοί hairstylists εξηγούν πως κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα είναι το ιδανικό timing προκειμένου να διατηρείται αυτή η ισορροπία και παραγωγή. Σε περίπτωση, βέβαια, που αισθανθούμε πως τα μαλλιά μας λαδώνουν αμέσως(βέβαια, πολλές φορές μπορεί να είναι και απλά η ιδέα μας), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε dry shampoo (aka ξηρό σαμπουάν που θα απορροφήσει αμέσως τη λιπαρότητα).

- Πιάνουμε τα μαλλιά μας κάθε μέρα ψηλά με λαστιχάκι (και στο ίδιο σημείο)

Με το να πιάνουμε τα μαλλιά μας κάθε μέρα ψηλά, σε κότσο ή κοτσίδα, μόνο φθορά μπορεί να τους προκαλέσει, πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιούμε τα κλασικά λαστιχάκια. Κι όπως έχεις ξαναδιαβάσει από αυτή εδώ τη στήλη, οι ρίζες των μαλλιών μας, όπως και το σώμα μας, θα πρέπει να ξεκουράζονται. Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγουμε να πιάνουμε τα μαλλιά μας α) συνεχώς ψηλά β) στο ίδιο σημείο και γ) με λαστιχάκια. (Υ.Γ για όλες εμάς που δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να πιάσουμε τα μαλλιά μας ψηλά... Αντί για τα κλασικά λαστιχάκια, μπορούμε να δοκιμάσουμε να πιάσνουμε τα μαλλιά με κορδέλες ή λαστιχάκια με ύφασμα που είναι πιο «φιλικά» προς τα μαλλιά.)

- Κάνουμε άγαρμπες κινήσεις και πολύ έντονο βούρτσισμα

Ναι, αναφέρομαι σε όλες αυτές τις φορές που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τους κόμπους στα μαλλιά μας δείχνοντας άπειρη υπομονή. Το «να χάνεις, όμως, την υπομονή σου σημαίνει να χάνεις τη μάχη» όπως πολύ σωστά είπε ο Μαχάτμα Γκάντι γεγονός που μεταφράζεται πρακτικά στην εξής πρόταση: Αν θέλουμε τα μαλλιά μας να δείχνουν πάντα υγιή και πλούσια πρέπει να φροντίσουμε αφενός να έχουμε μία καλής ποιότητας βούρτσα και αφετέρου οι κινήσεις μας να είναι απαλές και καθόλου άγαρμπες, ξεκινώντας από το κάτω μέρος των μαλλιών μας προς τα πάνω.

- Συνεχώς τα ακουμπάμε με τα χέρια μας

Το ήξερες ότι με το να πιάνουμε τα μαλλιά μας (δηλαδή να περνάμε τα δάχτυλά μας ανάμεσα) ή να τα χτενίζουμε συνεχώς, μπορεί να προκαλέσουμε μεγαλύτερη αφυδάτωση και επομένως φριζάρισμα; Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, είναι να απλώσουμε σε νωπά μαλλιά τα σωστά προϊόντα περιποίησης για τον τύπο των μαλλιών μας και να τα αφήσουμε να στεγνώσουν φυσικά.