4 Supermodels που έγραψαν ιστορία στα 90s αποκαλύπτουν τα μυστικά της επιδερμίδας τους!

Βιβή Αγγελάκη
4 Supermodels που έγραψαν ιστορία στα 90s αποκαλύπτουν τα μυστικά της επιδερμίδας τους!

Τι κάνουν και παραμένουν τόσο λαμπερές στα 40+;

Carla Bruni, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Naomi Campbell: Ήταν μόνο μερικά από τα supermodels των 90s που ένωσαν τις δυνάμεις τους πάνω στο catwalk Versace SS 2018 στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, τιμώντας την επέτειο του θανάτου του μεγάλου σχεδιαστή, Gianni Versace. Πιασμένες χέρι- χέρι και υπέρλαμπρες μέσα στα χρυσά gowns τους περπάτησαν με τη Donatella δίνοντας σε αυτό το επετειακό show την αίσθηση της απόλυτης αναβίωσης του 90s glam, αποδεικνύοντας παράλληλα πως ακόμη και στα 50 τους μπορούν να είναι λαμπερές και αψεγάδιαστες.


Εκτός όμως, από το αναμφισβήτητα καλό DNA τους, ποια είναι τα μυστικά της νεανικής επιδερμίδας τους; Τι κάνουν και ο χρόνος φαίνεται να μην τις αγγίζει; Τι έχουν δηλώσει οι ίδιες κατά καιρούς στις συνεντεύξεις τους; Το Αγγλικό Bazaar συγκέντρωσε τα μυστικά τους και εμείς στα μεταφέρουμε ευθύς:

Carla Bruni: Το μυστικό της λαμπερής επιδερμίδας κρύβεται στην ενυδάτωση



Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα στους New York Times «η αφυδάτωση δεν είναι ποτέ καλή». Χρησιμοποιεί την Hydranorme από την La Roche-Posay (δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα), αλλά αγαπά όλες τις κρέμες με ενυδατικές ιδιότητες. Επίσης, όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξή της στη Guardian «δεν φοράει ποτέ makeup».

Cindy Crawford: Συνέπεια και καλές συνήθειες



Το 51χρονο supermodel είχε δηλώσει παλαιότερα στο InStyle «Νομίζω ότι οι περισσότεροι θέλουν πάντα αυτό το γρήγορο fix, αλλά για μένα μετράει η συνέπεια. Δεν ξεκίνησα τώρα να γυμνάζομαι. Άρχισα όταν ήμουν 20 ετών. Η γυμναστική, ο υπνος, το γεγονός οτι δεν καπνίζω, λειτουργούν αθροιστικά. Δεν μπορείς να δεις αποτελέσματα σε μία εβδομάδα ή ένα μήνα, αλλά σε ένα χρόνο και με συνέπεια. Όλα έχουν να κάνουν με το πώς διατηρείσαι. Αυτή είναι η προσέγγισή μου στο κεφάλαιο γήρανση».

Claudia Schiffer: Απολέπιση



«Όλα έχουν να κάνουν με την απολέπιση. Αγαπημένο μου προϊόν είναι το scrub προσώπου από τη αντρική σειρά της Clinique, γιατί μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά και να αναζωογονήσει την επιδερμίδα. Το χρησιμοποιώ 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Αν θέλω να περιποιηθώ ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα μου, χρησιμοποιώ μία Anti-Stress μάσκα προσώπου (πιο συγκεκριμένα την Anti-Stress Mask από τη Cellap Laboratoire).»

Naomi Campbell: Ενυδάτωση







#MCFW #Monte Carlo Fashion week ❤??

A post shared by Naomi Campbell (@iamnaomicampbell) on




«Στο ντους χρησιμοποιώ μόνο σαπούνι για μωρά. Δεν μου αρέσουν πάρα πολύ τα αρωματικά shower gels. Χρησιμοποιώ την Biofirm Lift κρέμα (κρέμα ενυδάτωσης και σύσφιξης) από τη Biotherm και κρέμα ματιών. Ενυδατώνω συνεχώς την επιδερμίδα μου και όλο μου το σώμα και χρησιμοποιώ ενυδατικά serums για το πρόσωπό μου. Νομίζω ότι όλα τα makeup και οι «βαριές» ενυδατικές κρέμες απλά φράζουν τους πόρους.»