Φθινόπωρο: Tips για τη φροντίδα του δέρματός σου

Φθινόπωρο: Tips για τη φροντίδα του δέρματός σου

Γιατί πρέπει να το φροντίζεις όλες τις εποχές του χρόνου

Μπορεί να μην έχει μπει για τα καλά ο Χειμώνας, όμως το Φθινόπωρο είναι ήδη εδώ και, το δίχως άλλο, πρέπει να μπούμε στους ρυθμούς που προστάζει η εποχή. Να ξέρεις πως το δέρμα μας χρειάζεται φροντίδα όλο το χρόνο. Όσο περνά ο καιρός, ο παγωμένος αέρας επιδρά αρνητικά στις εκτεθειμένες περιοχές, όπως το πρόσωπο και τα χέρια, και τις αφυδατώνει.

Το Α και το Ω της καθημερινής περιποίησης είναι ο σωστός καθαρισμός, η αντιηλιακή προστασία και η φροντίδα των χειλιών και των άκρων. Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς θα καταφέρεις να έχεις μια λαμπερή και μεταξένια επιδερμίδα και το Φθινόπωρο.

1. Απολέπιση
Επιβάλλεται για μια απαλή και καθαρή επιδερμίδα. Το peeling θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου και θα το κάνει να λάμψει!

BODY PEELING

2. Διατροφή
Πρέπει να προσέχεις τη διατροφή σου σε καθημερινή βάση. Να αποφεύγεις το πρόχειρο φαγητό, τα ποτά και όλες αυτές τις «κακές» συνήθειες του καλοκαιριού που βλάπτουν το δέρμα σου.

diatrofh 1

3. Αντιηλιακό
Κάποιες νομίζετε ότι ο ήλιος βλάπτει μόνο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών; Λάθος! Οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου επηρεάζουν αρνητικά το δέρμα σου και τους υπόλοιπους μήνες. Ο ήλιος αυξάνει την αφυδάτωση, προκαλεί ρυτίδες και ευρυαγγείες προσώπου. Ξανασκέψου πριν βγεις από το σπίτι σου χωρίς αντιηλιακό! Α, και μην ξεχνάς να βάζεις και στα χέρια!

4. Ενυδάτωση
Μπορεί να έχεις ήδη μια super κρέμα από το καλοκαίρι, αλλά καθώς οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν, θα πρέπει να αλλάξει και η περιποίηση της επιδερμίδας σου. Προτίμησε τις λιπαρές κρέμες, αυτές που έχουν ως βάση το λάδι κυρίως, καθώς ανακουφίζουν την επιδερμίδα και θα αποφύγεις και τυχόν ερεθισμούς!

5. Βάλε γάντια
Προστάτευσε τα χέρια σου, βάζοντας γάντια όταν είναι να βγεις έξω για προστασία από το κρύο αλλά και όταν κάνεις τις δουλειές του σπιτιού με απορρυπαντικά (αμέσως μετά βάλε κρέμα χεριών!).

6. Χείλη
Έχεις την εντύπωση πως τα χείλη σου μπορούν να αντέξουν τα πάντα; Γιατί δεν τα περιποιείσαι όπως τους αξίζει; Τα χείλη μας είναι ίσως το πιο ευαίσθητο και εκτεθειμένο σημείο του σώματός μας και αξίζει την ίδια περιποίηση με τα υπόλοιπα. Κάνε ένα peeling στα χείλη σου μία φορά την εβδομάδα (λίγο ζάχαρη και μέλι αρκούν) και βάλε τους βαζελίνη ή λαδάκι και θα είσαι έτοιμη για τα πιο απαλά φιλιά του χειμώνα!

χειλη

Κάνε τα παραπάνω «δώρα» στο δέρμα σου και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!