Εσύ γνωρίζεις ποια μέθοδος αποτρίχωσης είναι καταλληλότερη για εσένα;

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Εσύ γνωρίζεις ποια μέθοδος αποτρίχωσης είναι καταλληλότερη για εσένα;

Διάβασε παρακάτω τα πάντα, για κάθε μέθοδο αποτρίχωσης, επίλεξε την κατάλληλη για εσένα και απέκτησε τη μεταξένια επιδερμίδα που ονειρεύεσαι.

Αποτρίχωση. Οι επιλογές είναι πολλές και κατά καιρούς έχεις δοκιμάσει διάφορες από αυτές προσπαθώντας να κρατήσεις την επιδερμίδα σου μεταξένια για περισσότερες ημέρες. Άλλοτε τα έχεις καταφέρει και άλλοτε όχι. Αμέσως παρακάτω θα βρεις μία πλήρη λίστα με τους τρόπους αποτρίχωσης με τα πλην και τα συν τους. It's your choice...

Ξυραφάκι

Είναι ίσως η πιο δημοφιλής διαδικασία αποτρίχωσης λόγω της ευκολίας και της πρακτικότητας της. Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να χρησιμοποιούν ξυραφάκι καθώς θεωρούν πως η τρίχα αγριεύει και συγχρόνως δημιουργείται θηλακίτιδα. Υπάρχει λύση αν ξυρίσεις την περιοχή με το σωστό τρόπο. Ξεκίνησε πρώτα από πάνω προς τα κάτω και μετά επανέλαβε με αντίθετη φορά. Έτσι, οι τρίχες θα βγαίνουν πιο μαλακές και παράλληλα θα παρατείνεται το αποτέλεσμα μέχρι και δύο μέρες.

Κερί ζεστό ή κρύο

Το ζεστό κερί αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους αποτρίχωσης. Είναι δραστικό ακόμα και όταν το μήκος των τριχών είναι πολύ κοντό και παράλληλα το αποτέλεσμα κρατά για αρκετές εβδομάδες. Αν όμως το δέρμα σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο ή εμφανίζει ευρυαγγείες είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς κρύο ώστε να μη σπάνε τα αιμοφόρα αγγεία. Επιπλέον, στη σύνθεσή τους περιέχουν ζάχαρη η οποία απολεπίζει ελαφρά αφήνοντας το δέρμα βελούδινο.

Κρέμα

Η κρέμες αποτρίχωσης είναι ιδιαίτερα αγαπητές γιατί μπορείς πολύ γρήγορα να αποτριχώσεις μεγάλες επιφάνειες εντελώς ανώδυνα, ενώ η τρίχα την επόμενη φορά θα βγει πιο αποδυναμωμένη και λεπτή. Στην αγορά θα βρεις πλούσια γκάμα με τέτοιες κρέμες ιδανικές ακόμα και για πολύ ευαίσθητες περιοχές . Χάρη στα καταπραϋντικά συστατικά που περιέχουν αφήνουν την επιδερμίδα λεία και απαλή. Προσοχή πριν την εφαρμογή τους! Φρόντισε να έχεις τσεκάρει με το δερματολόγο σου αν είσαι αλλεργική σε κάποιο συστατικό.

Λέιζερ

Μπορεί να γίνει σε ιατρεία ή σε ινστιτούτα αισθητικής Είναι μια διαδικασία που σταδιακά οδηγεί στην πλήρη εξάλειψη της τριχοφυΐας χάρη σε ειδικές συνεδρίες κατά τις οποίες χρησιμοποιείται από αισθητικούς ή δερματολόγους λέιζερ ή παλμικό φως. Αποτελεί αποτελεσματική μέθοδο, ειδικά για άτομα που διαθέτουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα αλλά αρκετά σκούρα τριχοφυΐα. Εάν όμως εκτίθεσαι συχνά στην ηλιακή ακτινοβολία πρέπει να την αποφύγεις γιατί θα δημιουργηθούν πολύ σοβαρά δερματικά προβλήματα. Συγχρόνως, πρόκειται για την πιο δαπανηρή διαδικασία αποτρίχωσης σε σχέση με τις υπόλοιπες και θα πρέπει να το σκεφτείς καλά πριν αποφασίσεις την ολική αφαίρεση των τριχών σε κάποιο σημείο του σώματός σας, γιατί μετά είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει στην αρχική του μορφή.

Αποτριχωτική μηχανή

Αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα αφήνοντας το δέρμα λείο και απαλό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν είναι προηγμένης τεχνολογίας και κάνουν παράλληλα και απολέπιση. Είναι 100% αδιάβροχες ώστε να χρησιμοποιούνται στο μπάνιο ή και σε στεγνό δέρμα, ενώ επιπλέον διαθέτουν ειδικό εξάρτημα μασάζ που κάνει πιο ευχάριστη και ανώδυνη όλη την διαδικασία.

Παλμικό φως (IPL)

Αν και πολύ το μπερδεύουν με την μέθοδο του λέιζερ λόγω του ότι έχει παρόμοια αποτελέσματα, στην πραγματικότητα είναι μια αποτρίχωση με πιο αποδυναμωμένη δράση. Αυτό συμβαίνει επειδή πρόκειται για πολυχρωματικό και όχι μονοχρωματικό φως λέιζερ, επομένως η ακτίνα του δεν απορροφάται αποκλειστικά από τη μελανίνη της τρίχας αλλά διαχέεται και στη γύρω περιοχή. Έτσι χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η θεραπεία με παλμικό φως μπορεί να γίνει σε ιατρεία ή σε ινστιτούτα αισθητικής. Παρολαυτά, στην αγορά θα βρεις και συσκευές παλμικού φωτός για χρήση στο σπίτι. Οι τελευταίες μάλιστα που κυκλοφορούν είναι αρκετά αναβαθμισμένες ώστε να είναι πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές αλλά οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα υψηλές.