Θες να κάνεις λίφτινγκ προσώπου; Πήγαινε στον οδοντίατρο!

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Θες να κάνεις λίφτινγκ προσώπου; Πήγαινε στον οδοντίατρο!

Όχι δεν είναι αστείο... διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις.

Θέλεις να βάλεις υαλουρονικό στα χείλη σου για να δείχνουν πιο σαρκώδη; Να σμιλεύσεις τα ζυγωματικά σου, να απαλύνεις τις ρυτίδες στη ρινοπαρειακή περιοχή (μύτη, στόμα); ίσως τότε να μη θες Face Lift αλλά... Dental Face Lift ή αλλιώς το λεγόμενο οδοντικό λίφτινγκ αντιγήρανσης. Εμείς φυσικά δεν είμαστε γιατροί, γι' αυτό ρωτήσαμε τον ειδικό. Ο αισθητικός οδοντίατρος Παναγιώτης Καρποδίνης (Smile Design) μας παρέχει πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες σε σχέση με τη μέθοδο που ίσως πρέπει να σκεφτούμε καλά πριν απευθυνθούμε κατευθείαν σε πλαστικό χειρούργο.

Τί είναι το Dental Face Lift;


"Βασικά, είναι πολλοί οι τρόποι με τους οποίους μπορεί ο οδοντίατρος να παρέμβει στα δόντια σου ώστε να διαμορφώσει το περίγραμμα του προσώπου σου, να τεντώσει το δέρμα και να μειώσει τις ρυτίδες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι πλαστικοί χειρούργοι πριν προβούν σε κάποια επέμβαση στο πρόσωπο της ασθενούς, συστήνουν πρώτιστα το ραντεβού σε οδοντίατρο". Χαρακτηριστικά αναφέρει: " Τα δόντια και οι γνάθοι συγκρατούν τους μύες του προσώπου. Η κατάλληλη διαμόρφωση της οδοντοστοιχίας είναι εκείνη που σε πρώτη φάση μπορεί να κάνει την όψη σου να φαίνεται πιο νέα. Σκέψου για παράδειγμα, μία ηλικιωμένη γυναίκα με μασέλα πόσο διαφορετική φαίνεται όταν την αφαιρέσει. Ουσιαστικά, ανεβαίνει η άρθρωση η οποία στηρίζει τους μύες του προσώπου. Επεμβαίνω λοιπόν στα δόντια με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν επίπτωση στου μύες του προσώπου. Αυτή είναι και όλη η φιλοσοφία του Dental Face lift"



smile



Σε ποια ηλικία μπορούμε να το κάνουμε;


"Είναι προτιμότερο γύρω στα 40 να υιοθετήσεις τέτοιες τεχνικές ώστε ναι μεν να έχουν ξεκινήσει τα σημάδια του χρόνου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αλλά ταυτόχρονα να μην είναι τόσο ισχυρά ώστε να φανεί η διαφορά άμεσα με το αντιγηραντικό λίφτινγκ προσώπου και φυσικά να επιβραδύνει τη χαλάρωση και την εμφάνιση περισσότερων ρυτίδων."


Ποιά ακριβή σημεία του προσώπου μπορεί να αλλάξει ο οδοντίατρος στο πρόσωπό μας;


Όλο το πρόσωπο από τα μάτια και κάτω. Μέχρι τα χείλη, τα ζυγωματικά και τη ρινοπαρειακή περιοχή μπορούμε άνετα να "δουλέψουμε", φυσικά κατά περίπτωση. Είναι απαραίτητο να προηγηθεί ραντεβού στο ιατρείο με το εκάστοτε άτομο.



ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Έφτασαν οι εκπτώσεις! Ώρα να δεις σε τι αξίζει να επενδύσεις