Τα λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ σου και σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

Πατουχέα Μαριάννα
Τα λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ σου και σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

Ξέρεις ποια είναι αυτά τα λάθη;

Καθημερινά, χρησιμοποιούμε το μακιγιάζ για να αναδείξουμε τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά μας και να αποκρύψουμε τις μικρές μας ατέλειες. Τι γίνεται, όμως, όταν αυτό το μακιγιάζ έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτερες;Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες από εμάς δεν είμαστε εξειδικευμένες στις τεχνικές του make-up με αποτέλεσμα, πολλές φορές, να υποπίπτουμε σε λάθη που μόνο κακό κάνουν στην εικόνα μας.

Ξέρεις ποια είναι αυτά;

Υπερβολικά πολύ foundation

Χρησιμοποιούμε το foundation για να δομήσουμε όλο μας το μακιγιάζ και, ίσως, γι’ αυτό νομίζουμε ότι όσο περισσότερο βάζουμε, τόσο καλύτερη κάλυψη θα έχουμε. Κι όμως, δεν είναι έτσι. Η υπερβολική του ποσότητα μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα στο πρόσωπό μας και να το δείχνει «σπασμένο». Προκειμένου να αποφύγουμε αυτό το σπάσιμο, καλό θα ήταν να προμηθευτούμε ένα foundation με ελαφριά σύνθεση που θα κρατήσει το δέρμα μας απαλό και ενυδατωμένο. Η ενυδάτωση αυτή, θα διατηρήσει το πρόσωπό μας λαμπερό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Δοκίμασε ένα primer

Το primer αποτελεί ένα new entry προϊόν στα νεσεσέρ των πιο διάσημων make-up artist και μάλλον γι’ αυτό είναι και το πιο παραμελημένο. Πολλές γυναίκες παραλείπουν αυτό το βασικό βήμα που θα βοηθήσει το μακιγιάζ να διαρκέσει περισσότερο μέσα στη μέρα. Άλλωστε, μόνο μια μικρή σταγόνα είναι αρκετή για ολόκληρο το πρόσωπο και έτσι, όχι μόνο το μπουκαλάκι θα αργήσει να τελειώσει αλλά και το πρόσωπο μας θα παραμείνει φρέσκο σαν να βαφτήκαμε πριν λίγο.

Μην ξεχνάς τα φρύδια

Τα φρύδια είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας του βλέμματός μας και έτσι, ο τρόπος που τα σχηματίζουμε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εικόνα μας. Τα λεπτά και αχνά φρύδια μπορούν να προσθέσουν χρόνια στην όψη μας, σε αντίθεση με ένα πυκνό φρύδι που προσδίδει φρεσκάδα και νεότητα. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, μπορείς να τα γεμίσεις ή να τα σχηματίσεις με την βοήθεια προϊόντων που θα βρεις στην αγορά, ενώ αν είσαι μια από τα κορίτσια της δεύτερης κατηγορίας μπορείς απλά να τα περιποιηθείς καλοσχηματίζοντάς τα.

Δες επίσης:

Διάλεξε το σχήμα φρυδιών που σου ταιριάζει και άλλαξε εντελώς το πρόσωπό σου!