Δείξε μας το πιο καθαρό σου πρόσωπο

Δείξε μας το πιο καθαρό σου πρόσωπο

Για πρόσωπο πιο καθαρό από ποτέ.

Όταν πρόκειται για την καθημερινή φροντίδα του προσώπου μας, ο καθαρισμός αποτελεί το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα προς την απόκτηση ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος. Για τον λόγο αυτόν, το καθαριστικό προσώπου είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς και φροντίδας της επιδερμίδας μας και δεν πρέπει να το παραλείπουμε ποτέ. Άλλωστε, ανάλογα με το τι ταιριάζει στον δικό μας μοναδικό τύπο επιδερμίδας, εναλλακτικές υπάρχουν πολλές. Με τις πιο δημοφιλείς να είναι το καθαριστικό gel προσώπου, ο αφρός και το νερό micellar.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με το gel καθαρισμού προσώπου. Με δράση ειδικά σχεδιασμένη για να αφαιρεί αποτελεσματικά τους ρύπους, την περίσσια λιπαρότητα και το μακιγιάζ και να σου αφήνει μία αίσθηση αναζωογόνησης και φρεσκάδας. Η απαλή του σύνθεση δεν ξηραίνει το δέρμα, αλλά παράλληλα το ενυδατώνει, ενισχύοντας την υγιή του όψη.

Good to know! Κατά τη χρήση του gel προσώπου, είναι σημαντικό να αποφεύγεις τις υπερβολικά ζεστές ή κρύες θερμοκρασίες νερού, καθώς μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητους ερεθισμούς στο δέρμα σου. Γι’ αυτό, χρησιμοποίησε αρχικά ζεστό νερό για να ανοίξεις τους πόρους και να διευκολύνεις την απορρόφηση των ενεργών συστατικών, έπειτα άπλωσε μία μικρή ποσότητα gel καθαρισμού στην επιδερμίδα σου και κάνε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Ξέπλυνε καλά με δροσερό νερό για να σφίξεις τους πόρους και να αποφύγεις οποιονδήποτε ερεθισμό. Στη συνέχεια, στέγνωσε απαλά και ταμποναριστά το πρόσωπό σου με μία καθαρή πετσέτα.

Αν διαθέτεις έναν πιο ευαίσθητο τύπο δέρματος, ίσως ο αφρός καθαρισμού να αποτελεί μία πιο κατάλληλη επιλογή για σένα. Με υφή πιο απαλή, καθαρίζει σε βάθος και ενυδατώνει την επιδερμίδα σου χωρίς, όμως, να απαιτείται τρίψιμο κατά την εφαρμογή του.

Όταν μιλάμε για καθαρισμό προσώπου, μία ακόμα πολύ δημοφιλής εναλλακτική αποτελεί το νερό micellar. Η σύνθεσή του αποτελείται από μικροσκοπικές σφαίρες λιπαρών μορίων τα οποία απομακρύνουν αποτελεσματικά τους ρύπους και το μακιγιάζ από το δέρμα, χωρίς επίσης να αφυδατώνουν το δέρμα ή να το ερεθίζουν.

Επίσης, για εκείνους που είναι λάτρεις της φυσικής περιποίησης, ένας άλλος τρόπος καθαρισμού είναι η χρήση φυσικών λαδιών. Τα φυσικά έλαια όπως το ελαιόλαδο ή το αμυγδαλέλαιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν καθαριστικά προσώπου, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν ενυδατικές και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα.

Ακόμα, αν επιθυμείς βαθύτερο καθαρισμό, η απάντηση είναι μία: απολέπιση. Επίλεξε ένα απολεπιστικό προϊόν της αρεσκείας σου και χρησιμοποίησέ το, μία με δύο φορές την εβδομάδα. Η δράση του βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων ενώ καθαρίζει τους ρύπους αλλά και το σμήγμα, αποτελεσματικά. Αναζήτησε απολεπιστικά που περιέχουν φυσικά συστατικά όπως για παράδειγμα: τα φρούτα ή το φύκι, για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμό του δέρματος.

Τέλος, μετά τον καθαρισμό – που δε λέμε, είναι απολαυστικός – έρχεται η ενυδάτωση. Αφού, λοιπόν, καθαρίσεις καλά το πρόσωπό σου, επίλεξε και εφάρμοσε το κατάλληλο για σένα ενυδατικό προϊόν, για την πλήρη επαναφορά της υγρασίας και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας σου. Και αν θέλεις έξτρα ενυδάτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα τονωτικό νερό ή νερό ροδιού για να θρέψεις το δέρμα σου με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Άπλωσέ το με ένα βαμβάκι ή απλά ψέκασε το πρόσωπό σου και ετοιμάσου να απολαύσεις το αίσθημα φρεσκάδας που σου αξίζει.

Extra tip:

Για πρόσωπο πιο καθαρό από ποτέ, ανακάλυψε τα καθαριστικά προσώπου της CeraVe. Δοκίμασε το CeraVe Foaming Cleanser που περιέχει 3 απαραίτητα ceramides, υαλουρονικό οξύ και νιασιναμίδη και απόλαυσε την αναζωογονητική σύνθεση αλλά και αποτελεσματική του δράση. Μία ακόμα πολύ καλή επιλογή, ειδικά αν διαθέτεις δέρμα με τάση για ακμή, αποτελεί το τζελ καθαρισμού Blemish Control Cleanser. Με ελαφριά υφή από gel σε αφρό και απαλή φόρμουλα που καθαρίζει σε βάθος το δέρμα.