Άθως: Ένα προστατευόμενο οικοσύστημα, αγνό εδώ και χιλιάδες χρόνια

Άθως: Ένα προστατευόμενο οικοσύστημα, αγνό εδώ και χιλιάδες χρόνια

Για αιώνες, το όρος Άθως είναι ένας ευλογημένος τόπος με φυσικό πλούτο που μπορεί να κάνει «θαύματα» για την επιδερμίδα μας. Το ολοκαίνουργιο brand Athonites, συνδύασε αυτόν τον μοναδικό πλούτο της Αθωνικής φύσης, και της γνώσης αιώνων, σε απόλυτη αρμονία με ελεγμένα ενεργά συστατικά, ώστε να δημιουργήσει μία σειρά ομορφιάς, όμοια της οποίας δεν έχουμε συναντήσει.

Η Χερσόνησος του Άθω είναι ένας τόπος διαφορετικός, αγνός και ανέγγιχτος, ένα από τα πιο ιδιαίτερα οικοσυστήματα στον κόσμο. Από τα 2.030 μέτρα, την κορυφή του όρους Άθως, το υψόμετρο ελαττώνεται απότομα και μέσα σε μόλις λίγα χιλιόμετρα, φτάνει στο επίπεδο της θάλασσας. Εκεί, συνεχίζει για ακόμα ένα χιλιόμετρο μέσα στη θάλασσα, εισχωρώντας βαθιά μέσα στο βόρειο Αιγαίο. Στο νότο, στη «σκιά» του Άθω βρίσκεται η Σκιάθος («σκιά του Άθω), δυτικά ο Όλυμπος και στην ανατολή η Κωνσταντινούπολη.

image002.jpg

Ο φυσικός πλούτος του Άθω

Το 98% περίπου της επιφάνειας της χερσονήσου καλύπτεται από βλάστηση και αυτή ακριβώς η αφθονία βλάστησης και ποικιλία χλωρίδας, συνθέτουν ένα σπάνιο «χαλί» από πράσινο, που για αιώνες έχει χαρακτηρίσει την περιοχή έναν πραγματικό βοτανικό παράδεισο.

Γεωγραφικά απομονωμένη και με πλήρη απουσία μόλυνσης, κτηνοτροφίας, υλοτομίας, διάβρωσης εδάφους, το όρος, με το ασβεστολιθικό του έδαφος, απολαμβάνει το δικό του μοναδικό μικροκλίμα, συνθήκες οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του φυσικού πλούτου της. Μόνο σε αυτήν την κορυφή, συναντάμε 35 είδη και υποείδη φυτών, που φύονται αποκλειστικά εκεί και πουθενά αλλού στον κόσμο.

image003.jpg

Στο σύνολό της, ωστόσο, η Αθωνική Χερσόνησος φιλοξενεί το ένα τέταρτο των ειδών που υπάρχουν στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα 1.453 είδη και υποείδη φυτών. Πρόκειται για μία απέραντη «θάλασσα» πρασίνου, διακοσμημένη (ιδιαίτερα την Άνοιξη) με άνθη και με χρώματα, και με μεγάλη ποικιλία επιλογής βοτάνων τα οποία -σύμφωνα με την επιθυμητή δράση του προϊόντος- χαρίζουν πολλαπλά οφέλη.

image004.jpg

Ένα εξαιρετικό οικοσύστημα

Η Χερσόνησος του Άθω, καλλιεργείται με παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές, οι οποίες εξελίσσονται σεβόμενες το περιβάλλον και την αέναη βιωσιμότητα, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση των φυτικών ειδών του τόπου και στη διατήρηση ενός εξαιρετικού οικοσυστήματος, μοναδικό στον κόσμο. Ακολουθείται ολιστική διαχείριση της φύσης με πρωτόκολλα περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001 για τον έλεγχο και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης πόρων και της ενεργειας.

image005.jpg

Υπακούοντας στους αυστηρούς κανόνες που επιβάλλουν τις παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές, σε συνδυασμό με την αυστηρή δασονομία, η ιδιαίτερη καλλιέργεια και συγκομιδή των φυτών και των βοτάνων, έχουν οδηγήσει στην άριστη διατήρηση της Αθωνικής χλωρίδας. Mάλιστα, η Χερσόνησος του Άθω, είναι μέλος του δικτύου Natura, του ευρωπαϊκού οικολογικού προγράμματος που διασφαλίζει τη διατήρηση του περιβάλλοντος, και επίσημα ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO με εξαιρετική παγκόσμια αξία για την ανθρωπότητα.

image006.jpg

Το brand Athonites

H ευλογημένη αυτή γη, έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία του νέου brand Athonites. Εκεί που οι μοναχοί ζουν σε επαφή και πλήρη αρμονία με τη φύση. Εκεί που κάθε φυτό συλλέγεται με σεβασμό και με το χέρι, χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων ή φυτοφαρμάκων. Εκεί που η βαθιά γνώση του τόπου, των φυτών, του εδάφους και του κλίματος της περιοχής, έχουν οδηγήσει σε μοναδικές πρακτικές οργανικής καλλιέργειας και προσεκτικής συγκομιδής, αλλά και σε συστατικά μοναδικά στον κόσμο.

image007.jpg

Αυτά τα αγνά συστατικά, τα οποία φέρουν στους βλαστούς, τα άνθη και τα φύλλα τους μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη, για τη σειρά περιποίησης του brand Athonites. Κάθε ένα από τα προϊόντα, κρύβει μέσα του ένα κομμάτι από την Αθωνική χλωρίδα και γνώση. Κάθε φόρμουλα, είναι ειδικά μελετημένη ώστε να συνδυάζει την αποτελεσματικότητα, την καλλυντική περιποίηση και απόλαυση, διατηρώντας παράλληλα την αγνότητα των φυσικών πρώτων υλών. Κάθε προϊόν, σέβεται τον τόπο προέλευσής του και «επιστρέφει στη φύση» ότι της πήρε για να δημιουργηθεί.

image008.jpg

Mε αρώματα που γαληνεύουν την ψυχή και προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά, τα οποία λειτουργούν σαν «βάλσαμο» για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας, τόσο η skincare, όσο και η wellness σειρές προϊόντων περιποίησης, μπορούν να ανταποκριθούν σε σύγχρονες ανάγκες. Αντλώντας τη δύναμή τους από τη φύση και από τη γνώση αιώνων, χωρίς την υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον, τα προϊόντα του νέου brand Athonites, είναι τόσο μοναδικά όσο και ο τόπος από τον οποίο προέρχονται.

Την πλήρη γκάμα με τα προϊόντα του brand Athonites, μπορείς να τα βρεις με ένα κλικ εδώ.

Tags