5 τρόποι για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου

5 τρόποι για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου

Πόσο πιστεύεις τελικά στον εαυτό σου; Η αυτοπεποίθηση «χτίζεται» σιγά-σιγά και είναι στο χέρι σου να την κατακτήσεις. Δεν γίνεται να αλλάξεις σε ένα βράδυ, αλλά μπορείς να την καλλιεργήσεις σταδιακά, αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεσαι…

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξιδανικεύσεις τον εαυτό σου, αλλά να τον αποδεχτείς όπως είναι, «αγκαλιάζοντας» τις αδυναμίες του και τις ατέλειές του και προβάλλοντας τα «δυνατά» του σημεία. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, για να ανταπεξέρθεις όσο καλύτερα μπορείς στις προκλήσεις της σκληρής καθημερινότητας και να πετύχεις τους στόχους και τα όνειρά σου. Άλλωστε, αν εσύ πρώτη πιστέψεις στον εαυτό σου, το ίδιο θα κάνουν και οι υπόλοιποι.

Ο δρόμος είναι μακρύς και σίγουρα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Θα συναντήσεις εμπόδια αλλά μην το βάλεις κάτω. Φόρα το πιο αυθεντικό σου χαμόγελο και περπάτα γεμάτη σιγουριά με το κεφάλι ψηλά… Συγκεντρώσαμε μερικά δοκιμασμένα tips για να σε βοηθήσουμε!

bioten2 copy

Πειραματίσου με διαφορετικά στυλ

Η αυτοπεποίθηση σχετίζεται με τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας. Πειραματίσου με πολλά και διαφορετικά στυλ, να δεις τι σου αρέσει και να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει καλύτερα. Αυτό σημαίνει ότι θα επιλέγεις ρούχα και αξεσουάρ που σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα και να περπατάς στον δρόμο γεμάτη αυτοπεποίθηση. Μη ξεχνάς, ότι το στυλ μπορεί να αλλάξει με τα χρόνια, όμως η άνεση πρέπει να παραμένει…

Η δική μας συμβουλή; Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και εσωτερικά! Πάρε ιδέες εδώ!

Αποδέξου όσα δεν μπορείς να αλλάξεις

Κάποιες φορές δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα πάντα. Και τότε, καλό είναι να αφήνουμε τα πράγματα να εξελίσσονται χωρίς να επεμβαίνουμε. Μπορεί να μην πηγαίνουν όπως ακριβώς θα θέλαμε και να νιώθουμε ότι χάνουμε έδαφος.

Παρόλα αυτά, μην αφήσεις τον φόβο και τα αρνητικά συναισθήματα να σε κυριεύσουν. Όσο και να ανησυχείς δεν μπορείς να ορίσεις κάποια πράγματα, για αυτό απλώς χαλάρωσε και αποδέξου ότι απλά δεν περνάνε όλα από το «χέρι σου». Άλλωστε, πόσο βαρετό θα ήταν να μπορείς να καθορίζεις τα πάντα;

Μάθε να περπατάς με το κεφάλι ψηλά

Πώς; Τα επεισόδια του bioten Walk TALL | The Confidence Series 2017 είναι τα καλύτερα tutorial που μπορείς να βρεις online για να ανακτήσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση, να μάθεις να αγαπάς κάθε πτυχή του εαυτού σου και να αντιμετωπίζεις κάθε ατέλειά σου ως τη μεγαλύτερη ομορφιά που διαθέτεις!

Πρόκειται για τη νέα εκδοχή της πολύ επιτυχημένης ενέργειας Walk TALL της δημοφιλούς εταιρείας που γνωρίσαμε πέρυσι, στην οποία η lifestyle και beauty blogger Αννούσα Μελά μας παίρνει από το χέρι και μας δίνει τις πιο χρήσιμες συμβουλές για να «ξεκλειδώσουμε» την αυτοπεποίθησή μας. Εμείς την αγαπήσαμε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο με τίτλο με τίτλο «Όταν κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέφτη βλέπω μόνο ατέλειες», στο οποίο μας έδειξε πώς να καταπολεμήσουμε μία bad hair day, πώς να ντυθούμε «έξυπνα» και πώς να αντιμετωπίσουμε skin και body crises!

Πού θα παρακολουθήσεις τα επεισόδια; Στην επίσημη σελίδα τoυ bioten στο facebοοκ καθώς και στο youtube channel του γνωστού brand! Εκεί, μπορείς ακόμη να συμμετέχεις και σε διαγωνισμούς για να κερδίσεις μοναδικά δώρα και πολλά προϊόντα ομορφιάς bioten!

bioten3

Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική. Οι επιλογές μας, μας χαρακτηρίζουν, αλλά δεν σημαίνουν ότι είμαστε καλύτερες ή χειρότερες από τις φίλες ή τις γνωστές μας. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορούμε να τις στηρίξουμε. Αν για παράδειγμα, θεωρείς ότι θα αποτύχεις, τότε μπορεί να βάλεις η ίδια εμπόδια στον εαυτό σου. Αντίθετα, αν πιστέψεις ότι θα τα καταφέρεις, με προσπάθεια, δουλειά και προσεκτικά βήματα θα πετύχεις τον στόχο σου και θα πιστέψεις λίγο περισσότερο στις δυνάμεις σου.

Απόλαυσε τη συντροφιά.. του εαυτού σου!

Πέρνα χρόνο μόνη σου και ευχαριστήσου την κάθε στιγμή. Αξιοποίησέ κάθε λεπτό για να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν. Μη διστάζεις να πας για ψώνια μόνη σου, να δεις μία ταινία στο σινεμά… ακόμη και να δειπνήσεις σε ένα εστιατόριο. Μπορεί να σου ακούγεται τρομαχτικό, αλλά αν το δοκιμάσεις θα ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που μπορεί να μην γνώριζες. Αν εσύ απολαμβάνεις τη συντροφιά σου, σίγουρα το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους.

Και να θυμάσαι, αυτοπεποίθηση και ευτυχία πάνε πακέτο! Αν καταφέρεις να κατακτήσεις το ένα σίγουρα θα κατακτήσεις και το άλλο…. Ξεκίνα από σήμερα, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης σου. Εμπνεύσου από τα επεισόδια του bioten Walk TALL | The Confidence Series 2017 και ξέχνα για λίγο τις ανησυχίες σου. Σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου για όσα πάνε στραβά και γίνε λίγο πιο επιεικής μαζί του!