Γιατί το δέρμα μας είναι συνεχώς ερεθισμένο;

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Γιατί το δέρμα μας είναι συνεχώς ερεθισμένο;

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι.

Η ευαίσθητη επιδερμίδα δεν είναι μια θεωρητική κατάσταση. Είναι η φυσιολογική αντίδραση του δέρματος σε μια «επιθετική ουσία» που έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη φλεγμονής. Ένα ευαίσθητο δέρμα, αντιδρώντας στις εξωτερικές επιθέσεις, μπορεί να εμφανίζει: 1. κοκκινίλες 2. ερεθισμό 3. αίσθηση τραβήγματος 4. τσίμπημα 5. κνησμό και ξηρότητα. Καταστάσεις που δυσκολεύουν κατά πολύ την καθημερινότητά μας.

Το δέρμα μας εκτίθεται καθημερινά σε εξωτερικούς παράγοντες που το καταπονούν και το επιβαρύνουν. Μάλιστα, όσο πιο ευαίσθητο τείνει να είναι το δέρμα από τη φύση του, τόσο πιο εύθραυστο είναι και στους εξωγενείς παράγοντες.1. H ηλιακή ακτινοβολία 2. η ατμοσφαιρική ρύπανση 3. οι έντονες καιρικές συνθήκες 4. η παρατεταμένη χρήση του υπολογιστή κατά τη διάρκεια της ημέρας 5. τα χημικά και ερεθιστικά σαπούνια 6. η μειωμένη και λανθασμένη χρήση προϊόντων περιποίησης και καθαρισμού, έχουν σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη ερεθισμών στο δέρμα του προσώπου και του σώματος.

Σήμερα, έρευνες δείχνουν πως περισσότερες από 264 εκ. γυναίκες ανά τον κόσμο, εμφανίζουν ευαισθησία στην επιδερμίδα τους. Η ανάγκη για εξειδικευμένη, συνεχή και σωστή φροντίδα με τη χρήση κατάλληλων ενυδατικών προϊόντων αποτελεί το σημαντικότερο βήμα για την ακεραιότητά του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Heart lips! Δες το νέο ... άκρως ερωτικό trend στα χείλη!