Οι τοπ 3 ευεργετικές ιδιότητες του δυόσμου για την επιδερμίδα!

Βιβή Αγγελάκη
Οι τοπ 3 ευεργετικές ιδιότητες του δυόσμου για την επιδερμίδα!

Σουπερ αναζωογόνηση!

Ο δυόσμος αποτελεί ένα από τα πιο αρωματικά βότανα που η φύση μας έχει χαρίσει. Η δροσερή μυρωδιά των φρέσκων ή αποξηραμένων φύλλων του είναι αυτή που ωθεί πολλές γυναίκες να το χρησιμοποιούν στη μαγειρική τους.

Όμως η χρήση του δε σταματά εκεί... όπως άλλωστε και αρκετά άλλα φυσικά συστατικά, τα οφέλη του δυόσμου για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλά! Πόσο μάλλον, όταν ένα τέτοιο μυρωδικό αναζωογονεί την επιδερμίδα μας! Δείτε λοιπόν τις τοπ 3 ευεργετικές ιδιότητες του στην επιδερμίδα!


1. Καταπραϋντικές ιδιότητες

Ο δυόσμος ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται σε κρέμες που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων του δέρματος. Χάρη στις καταπραϋντικές του ιδιότητες συνιστά μια αποτελεσματική θεραπεία για εξανθήματα και κοκκινίλες.


2. Κατά της λιπαρότητας της επιδερμίδας

Η μενθόλη που περιέχεται στο δυόσμο χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας της επιδερμίδας καθώς μειώνει την έκκριση σμήγματος από τους πόρους της.

Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ πολτοποιήστε μια χούφτα περίπου φύλλα δυόσμου. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό ή μέλι για να δημιουργηθεί μια αλοιφή. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 10 περίπου λεπτά. Ξεπλύνετε και στεγνώστε το πρόσωπό σας ταμποναριστά. Για μεγαλύτερο όφελος μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα aloe vera.


3. Αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Ο δυόσμος βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων του ρΗ του δέρματος. Παράλληλα, οι αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μειώνουν τις κοκκινίλες, τα στίγματα ή τα σπυράκια που δημιουργούνται εξαιτίας κάποιου ερεθισμού ή της ακμής. Οι πόροι ανοίγουν και η επιδερμίδα καθαρίζει με φυσικό τρόπο.

Πάρτε μια μικρή χούφτα από φύλλα δυόσμου και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Με τη χρήση μπλέντερ πολτοποιήστε το μείγμα. Ο όξινος χυμός του λεμονιού αλλάζει προσωρινά το pH του δέρματός σας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη βακτηριδίων. Καλύψτε το σπυράκι με την αλοιφή για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Επαναλάβετε μέχρι και δύο φορές την ημέρα.

Διαβάστε ακόμα:

Αποτρίχωση με κερί: Τι δεν πρέπει να πιείτε μια μέρα πριν!

3 φυσικά conditioners που θα τιθασεύσουν τα σγουρά μαλλιά σας !