Μαύρα στίγματα στη μύτη; Δες πώς θα απαλλαγείς με 2 υλικά από την κουζίνα σου!

Βιβή Αγγελάκη
Μαύρα στίγματα στη μύτη; Δες πώς θα απαλλαγείς με 2 υλικά από την κουζίνα σου!

Με σπιτικό και ανέξοδο τρόπο...

Αν όσο πλησιάζεις το πρόσωπό σου κοντά στον καθρέφτη, βλέπεις τους μαύρους πόρους-στίγματα πάνω και γύρω από τη μύτη σου να γιγαντώνονται... τότε μην ανησυχείς! Αφενός δεν είσαι η μόνη που έχεις μαύρα στίγματα στο πρόσωπο σε αυτό τον πλανήτη, αφετέρου δεν είσαι –πάλι- η μόνη που θέλει να τους καταπολεμήσει όσο το δυνατόν πιο φυσικά και ανέξοδα!

giphy

Η Allison Czarnecki, λοιπόν, έχει το ίδιο πρόβλημα με πολλές από εμάς (aka μαύρα στίγματα στη μύτη και στο πηγούνι) και μέσα από το blog της παρουσίασε τη "μαγική" φυσική συνταγή που έδωσε λύση στο πρόβλημά της.


Αν θέλεις να την ακολουθήσεις, τα μόνα που θα χρειαστείς είναι:

-Γάλα
-Ζελατίνη


Η προετοιμασία θα σου πάρει λιγότερο από ένα λεπτό!

Σε ένα γυάλινο μπολ ρίξε 1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη σε σκόνη (χωρίς γεύση) και 1,5- 2 κουταλιές της σούπας γάλα. Ανακάτεψε πολύ καλά και γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (όπως φαίνεται στη φωτό). Βάλε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα, προκειμένου να γίνει πιο κρεμώδες και μαλακό.

how to pore strips


Η εφαρμογή...

Άρχισε αμέσως να το εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου (αφού πρώτα βεβαιωθείς ότι είναι καθαρό) χρησιμοποιώντας ένα ξυλάκι, μιας και το μείγμα πολύ γρήγορα μπορεί να σκληρύνει. Εκτός από τη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική γενικότερα, η ζελατίνη ανήκει στα πηκτικά μέσα γι αυτό χρειάζεται άμεση εφαρμογή. Μπορείς να επικεντρωθείς στις επιμέρους περιοχές (μύτη, πηγούνι) ή σε ολόκληρο το πρόσωπο. Άφησε τη μάσκα να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αφαίρεσέ τη κάνοντας peeling.

gross

Αυτή ήταν η συνταγή της Allison. Εγώ με την πρώτη ευκαιρία λέω να τη δοκιμάσω... Εσύ;