Δοκίμασέ το: Το πιο εύκολο scrub με καφέ κατά των ραγάδων

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Δοκίμασέ το: Το πιο εύκολο scrub με καφέ κατά των ραγάδων

Δες πώς ο καφές μπορεί να σε βοηθήσει στη beauty ρουτίνα σου

Οι ραγάδες ηλικία και σωματότυπο δεν κοιτούν!Μπορεί να δημιουργήθηκαν είτε λόγω κακής διατροφής, είτε επειδή κάποια στιγμή πήρες/ έχασες απότομα βάρος με αποτέλεσμα να μην μπορείς να απαλλαγείς με τίποτα! Τι θα έλεγες όμως, εκτός από τις εξειδικευμένες θεραπείες και προϊόντα να δοκιμάσεις ένα scrub με καφέ που θα υπόσχεται να τις καταπολεμήσει;

Δες πώς ο καφές μπορεί να σε βοηθήσει...

b7e9a231f1d9bc1cc38e212b520ae4c4

Το δέρμα σου θα πρέπει να είναι καθαρό πριν την εφαρμογή του scrub. Εάν χρησιμοποιείς το κατακάθι του καφέ έχεις ήδη κάνει το πρώτο βήμα, εάν πάρεις καφέ από τη συσκευασία, ανάλογα με τις περιοχές που θέλεις να το εφαρμόσεις, ρίξε μια επαρκή ποσότητα σε ένα μικρό μπολ ή δοχείο και πρόσθεσε αρκετό ζεστό νερό για να υγράνεις τον καφέ.

#1. Ανακάτεψε 1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο και μισό φλυτζάνι καφέ, μέχρι να δημιουργήσεις ένα μείγμα σαν πάστα. Το ιδανικό θα είναι να έχει γίνει αρκετά στέρεο για να μπορεί να παραμείνει στο δέρμα σου για αρκετή ώρα.

#2. Όταν είναι έτοιμη, τρίψε απαλά με την πάστα τα σημεία όπου βρίσκονται οι ραγάδες και άφησέ τη για περίπου 20 λεπτά.

#3. Έπειτα με ένα στεγνό μαλακό πανί σκούπισε το μείγμα από τα πόδια σου και άπλωσε μία ενυδατική κρέμα στα σημεία.

fe1fdc2e75a845787fb6143f742884e9

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις καφέ είτε κατευθείαν μέσα από τη συσκευασία ή ακόμη και το κατακάθι αυτού από τον καφέ που ήπιες το πρωί και έμεινε στη μηχανή. Η καφεΐνη διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων, ενώ παράλληλα, η υφή του αλεσμένου καφέ από την άλλη είναι απολεπιστική και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Από την άλλη πλευρά, το ελαιόλαδο ενυδατώνει, καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα. Η πιο σημαντική ιδιότητα του είναι, πως διεισδύει στο δέρμα βαθύτερα και «δουλεύει» σε όλα τα στρώματα του δέρματος.

Τέλος, μπορείς να επαναλαμβάνεις το scrub κάθε μέρα ημέρα μέχρι να δεις μια αισθητή διαφορά στην περιοχή.