8 beauty tips που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει για να προστατεύσει την επιδερμίδα της από το κρύο!

Βιβή Αγγελάκη
8 beauty tips που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει για να προστατεύσει την επιδερμίδα της από το κρύο!

Plus: Οι αγαπημένες μας ενυδατικές κρέμες για το πρόσωπο και το σώμα

Ο αντικυκλώνας «Αριάδνη» τελικά μας «χτύπησε» την πόρτα, η θερμοκρασία φλερτάρει εκεί γύρω στους 0 βαθμούς και το δέρμα σου αρχίζει να διαμαρτύρεται και να σε «τραβάει» κάθε φορά που βγαίνεις έξω! Γιατί μπορεί να φοράς κασκόλ, σκουφάκι και γάντια, αλλά σε κάθε περίπτωση η επιδερμίδα σου είναι εκτεθειμένη στο ψύχος πράγμα που μεταφράζεται σε αφυδάτωση. Φυσικά, δεν είναι μόνο η επιδερμίδα του προσώπου σου που υποφέρει αλλά και του σώματός σου, κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάς σε κάθε περίπτωση! Και κάπως έτσι συγκεντρώσαμε 8 πολύτιμα beauty tips που θα σε προστατεύσουν από το κρύο!

ec1f8c438801b4ec1328e46113cab3a2

1) Φρόντισε να πίνεις πολύ νερό κατά την διάρκεια της ημέρας (1,5 λίτρο) και κατά τη διάρκεια της νύχτας, να καταναλώνεις πολλά υγρά όπως χυμούς, ενώ βάλε στην διατροφή σου τροφές που βοηθούν στην εκ των έσω ενυδάτωση του οργανισμού (όπως οι ντομάτες, τα αγγούρια, τα μαρούλια, τα γκρέιπφρουτς, οι φράουλες κλπ).

2) Στην ίδια λογική...Αντικατέστησε τον (δεύτερο ή τρίτο) καφέ- σκόπιμα δεν μιλήσαμε για τον πρώτο- με ένα χυμό ή πράσινο τσάι για την πιο σωστή ενυδάτωση του οργανισμού!

3) «Εξασφάλισε» μία super ενυδάτωση στο σώμα σου: Επένδυσε σε μία κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης που θα λειτουργήσει καταπραϋντικά κατά των ερεθισμών και θα σε προστατεύσει από το κρύο.

15934552 1337020719703295 1131138650 n

1.Crème Brûlée Soufflé Body Crème από τη Laura Mercier με ελαφριά σύνθεση και μοναδικό άρωμα, εμπλουτίζει το δέρμα με βιταμίνες A, C & E. 2. Clinique Happy Gelato Cream για το Σώμα στη φρουτώδη γεύση Berry Blush που καταπραΰνει και περιποιείται την ξηρή επιδερμίδα, αφήνοντάς την ελαφρά αρωματισμένη 3. Galenic Argane - Baume Corps Généreux - Γαλάκτωμα Εξαιρετικής Άνεσης που θρέφει σε βάθος το δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και στις πιο ξηρές περιοχές (γόνατα, αγκώνες, φτέρνες) χάρη στα πολύ θρεπτικά συστατικά του. 4. Dr.Organic Vitamin E Super Κρέμα Βαθιάς Ενυδάτωσης με Βιολογική Βιταμίνη E που εισχωρεί σε βάθος στο επιδερμικό στρώμα του δέρματος, ενυδατώνοντας και επανορθώνοντας άμεσα τη φυσική ενδοκυτταρική δομή, αφήνοντας το δέρμα λαμπερό, αναζωογονημένο και εντατικά ενυδατωμένο.

iselin beauty4 767x1024

4) Ειδική φροντίδα για το πρόσωπο: Ψάξε τα προϊόντα εκείνα που θα καταπραΰνουν, θα ενυδατώσουν σε βάθος και θα θρέψουν την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα θα της προσφέρουν λάμψη και ελαστικότητα!

enudatikes proswpou

1.Ultra Facial Deep Moisture Balm από την Kiehl’s που αγκαλιάζει την ξηρή και πολύ ξηρή επιδερμίδα και της προσφέρει την πιο εντατική ενυδάτωση και θρέψη, καθώς και μια πολύτιμη αίσθηση ανακούφισης και άνεσης. 2. Moisturizing Rich Cream από τη Frezyderm έχει πλούσια, μη λιπαρή υφή, που ενυδατώνει άμεσα και σε βάθος το δέρμα, αφήνοντάς το απαλό, ελαστικό και βελούδινο. 3. Deep Moisture Cream Dry Sensitive Skin από τη Youth Lab. που είναι πλούσια σε Υαλουρονικό Οξύ, ενυδατώνει άμεσα και επαναφέρει την ελαστικότητα, τον τόνο και τη συνοχή της επιδερμίδας. 4. Crème de la Mer από τη La Mer αναζωογονεί ακόμη και τις πιο ξηρές επιδερμίδες, αποκαθιστά την υγρασία και ανακουφίζει και τις ευαισθησίες του δέρματος σας, αποκαθιστώντας την επιθυμητή λάμψη. 5. Vichy Aqualia Thermal Ενυδατική Κρέμα Προσώπου που που ενεργοποιεί την ομοιόμορφη κατανομή του νερού στις επιμέρους ζώνες του προσώπου, με πλούσια υφή για επιπλέον άνεση και ενυδάτωση. 6. Crème Fraîche® Enrichie από τη Nuxe με ενυδατική και καταπραϋντική δράση κατά της ξηρής επιδερμίδας 7. Hydrabio Crème της Bioderma που δημιουργεί ενυδάτωση και έντονη λάμψη με κρεμώδη και πλούσια υφή.

emily didonato by benny horne for vogue australia june 2014 6 copy

5) Ανακάλυψε τη δύναμη των ελαίων στο πρόσωπο και το σώμα σου: Μειώνουν τα σημάδια αφυδάτωσης και την τραχιά υφή και χαρίζουν την αίσθηση της απαλότητας στην επιδερμίδα.

15942019 1337188166353217 1424793996 n

1. Άγριο Τριαντάφυλλο Λάδι Προσώπου για Λάμψη & Βαθιά Ενυδάτωση από την Korres που απορροφάται άμεσα και είναι ενισχυμένο με ω-λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, αναπληρώνοντας τα απαραίτητα επίπεδα ενυδάτωσης και επανορθώνοντας λεπτές γραμμές και δυσχρωμίες.2. All in One - Revitalizing Oil της Darphin που στην ουσία είναι ένα blend από αιθέρια έλαια και αρωματικά εκχυλίσματα που ενδυναμώνει τον ευαίσθητο υδρολιπιδικό φραγμό της επιδερμίδας ενώ διατηρεί τα ιδανικά επίπεδα ενυδάτωσης. 3. Cleria Renewal Dry Oil της Pharmasept πουενυδατώνει και θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα έχει υπέροχο άρωμα και ελαφριά υφή που απορροφάται αμέσως χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας. 4. Aromatherapy Associates Renewing - Rose Massage & Body Oil με έλαια από τριαντάφυλλο, νερολί, γεράνι και νυχτολούλουδο που τρέφουν την επιδερμίδα σε βάθος, αφήνοντάς την ενυδατωμένη και μεταξένια, καθώς και υπέροχα αρωματισμένη.. 5. Extraordinary Oil από την L'Oréal Paris που συνδυάζει πολύτιμα φυσικά και αιθέρια έλαια σε μια μεταξένια φόρμουλα.

6) Απόφυγε το μπάνιο με καυτό νερό που αφαιρεί τα φυσικά έλαια- υγρασία και αφήνει την επιδερμίδα ξηρή και αφυδατωμένη.

via GIPHY

7) Δώσε ένα extra boost στην επιδερμίδα σου ενώ... κοιμάσαι και επένδυσε σε μία μάσκα ή ένα εξειδικευμένο προϊόν που θα αποκαταστήσει τις όποιες φθορές της επιδερμίδας σου!

15934432 1337201073018593 41344488 n

1.Queen Bee Κρέμα Νύχτας Ολιστικής Αντιγήρανσης με Ελληνικό Βασιλικό Πολτό από την Apivita, που επανορθώνει την επιδερμίδα κατά την διάρκεια της νύχτας 2. Dragon's Blood Hyaluronic Night Cream από τη Rodial ενυδατώνει και επανορθώνει τα ορατά συμπτώματα γήρανσης, προστατεύει και θρέφει... καθώς κοιμόμαστε! 3. Advanced Night Repair Intensive Recovery Ampoules από την Estée Lauder επιδιορθώνουν άμεσα την όψη του έντονα κουρασμένου δέρματος και ενισχύουν τη αντοχή του στις μελλοντικές επιθέσεις. 4. Bioten Hyaluronic 3D Κρέμα Νύχτας σχεδιασμένη να προσφέρει εντατική ενυδάτωση με ισχυρή αντιρυτιδική δράση παράλληλα. 5. Oils of Life Intensely Revitalising Sleeping Cream από τη The Body Shop ενυδατώνει βαθιά, αναζωογονεί και συσφίγγει την επιδερμίδα αφήνοντάς την πιο ελαστική και αναζωογονημένη.

8) Κάνε focus στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε σημείου της επιδερμίδας σου π.χ στα χείλη σου, στα μάτια σου, στα χέρια σου, στα πόδια σου καθώς με αυτόν τον τρόπο δρας στοχευμένα κατά του ερεθισμένου από το κρύο δέρματος.(Stay tuned θα ακολουθήσει αναλυτικός οδηγός)!