4 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις πριν απλώσεις το makeup στην επιδερμίδα σου!

Βιβή Αγγελάκη
4 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις πριν απλώσεις το makeup στην επιδερμίδα σου!

Τέλος τα λάθη!

Ξυπνάς, πηγαίνεις στο μπάνιο, πλένεις το πρόσωπό σου, βάζεις ενυδατική, αντηλιακή και στη συνέχεια ξεκινάς να βάφεσαι απλώνοντας το makeup στην επιδερμίδα σου. Κι όμως, υπάρχουν μερικά πράγματα - εμείς συγκεντρώσαμε 4 από αυτά- που δεν- ΔΕΝ- πρέπει να κάνουμε πριν απλώσουμε το foundation στην επιδερμίδα μας.

Ποια είναι αυτά; Τσέκαρε παρακάτω...


# 1: Να έχουμε κάνει γυμναστική ή έντονη άσκηση με αποτέλεσμα να έχουμε ιδρώσει

via GIPHY

Κι αυτό γιατί, μετά από μία έντονη γυμναστική, οι πόροι της επιδερμίδας του προσώπου είναι ανοιχτοί, που σημαίνει πως μπορούν να απορροφήσουν το μακιγιάζ αλλά και τους ρύπους που έχουν συγκεντρωθεί στην επιφάνειά της. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και σπυράκια.


#2. Να έχουμε πειράξει το πρόσωπό μας και πιο συγκεκριμένα τα σπυράκια μας

via GIPHY

Προφανώς, οι makeup artists αναφέρονται σε όλες αυτές τις φορές που κρυφά από όλους και από όλα έχουμε βάλει τα χεράκια μας και έχουμε πειράξει τα σπυράκια μας, αποποιούμενες στο τέλος οποιαδήποτε ευθύνη. Κι όμως, κάτι τέτοιο εκτός του ότι είναι καταστροφικό για την επιδερμίδα μας, αν συνοδευτεί και με την εφαρμογή του foundation, θα έχει ακόμη πιο οδυνηρές συνέπειες.


#3. Να σκεφτόμαστε πως αποκλειστικός σκοπός (όταν βάζουμε foundation) είναι η κάλυψη

via GIPHY

«Κατά την εφαρμογή του foundation, θα πρέπει να θυμάσαι αυτή τη φράση-κλειδί: Αγάπα τον εαυτό σου. Δεν πρέπει να εστιάζεις σε αυτό που δεν αγαπάς στο πρόσωπό σου. Κάνε focus σε αυτό που αγαπάς σε εσένα!» λέει η makeup artist Suzy Gerstein.


#4. Να έχουμε κάνει καθαρισμό ή κάποια θεραπεία προσώπου

via GIPHY

Μπορεί μετά από έναν καθαρισμό ή θεραπεία , η επιδερμίδα του προσώπου μας να φαίνεται και να είναι εξαιρετικά απαλή και λαμπερή, ΟΜΩΣ, προειδοποιούν αρκετοί makeup artist, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη μας είναι να απλώνουμε αμέσως μετά foundation. «Ακόμα και η πιο ήπια θεραπεία προσώπου μπορεί να κάνει τους πόρους της επιδερμίδας σου ευάλωτους αμέσως μετά, οπότε σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να τους καλύψεις με το μακιγιάζ.» Αντ 'αυτού, άφησε το δέρμα σου να ηρεμήσει για λίγο μετά από κάποια θεραπεία ή τον καθαρισμό. Εξάλλου, ένα διάλειμμα από το μακιγιάζ ή το foundation χρειάζεται πού και πού!