Σπυράκι Alert: Τι πρέπει να κάνεις όταν αισθάνεσαι πως βγάζεις σπυράκι;

Βιβή Αγγελάκη
Σπυράκι Alert: Τι πρέπει να κάνεις όταν αισθάνεσαι πως βγάζεις σπυράκι;

Ένας δερματολόγος αποκαλύπτει...

Σε αυτό το άρθρο, δεν θα σταθούμε στο σπυράκι που έχουμε ήδη βγάλει, στο σπυράκι που εμφανίστηκε ξαφνικά, στο σπυράκι που δε λέει να φύγει, αλλά στο σπυράκι που αισθανόμαστε πως είναι προ των πυλών, στο σπυράκι δηλαδή που βρίσκεται ένα βήμα πριν εμφανιστεί. Και τα βασικά ερωτήματα σε αυτή την περίπτωση είναι : ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ; ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΚΑΚΟ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ;

Σε όλα τα παραπάνω απαντά μία από τις πιο γνωστές δερματολόγους του Hollywood με το όνομα Dr Pimple Popper, η οποία για την ιστορία έχει πάνω από 2,3 εκατομμύρια followers στο Instagram!

photo

Τι λέει η γιατρός;

«Σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να το πειράξεις, γιατί δεν είναι έτοιμο να «σκάσει». Όταν αισθάνεσαι πως ένα σπυράκι ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του ή ένα σημείο της επιδερμίδας σου αρχίζει να σε πονάει εσωτερικά κάθε φορά που το πιέζεις με τα δάχτυλά σου, αλλά δεν βλέπεις κάτι να είναι εμφανές στην επιδερμίδα σου, τότε απλά το αφήνεις!» αναφέρει χαρακτηριστικά η Dr Sandra Lee (aka Dr Pimple Popper)

1 celebrity acne

Kαι συνεχίζει:

«Αν βέβαια, θέλεις να κάνεις κάτι άμεσα, θα σε συμβούλευα να χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό και να βάλεις μία ζεστή κομπρέσα πάνω στην προβληματική περιοχή. Ωστόσο, αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία και πρέπει να εξαφανίσεις το σπυράκι μέσα/ λιγότερο από 24 ώρες γιατί έχεις ένα σημαντικό event, πρέπει να δεις ένα δερματολόγο που θα αντιμετωπίσει το σπυράκι με μία θεραπεία με στεροειδή».