Αποτρίχωση στη μύτη; Κι όμως, πρέπει να δεις αυτό το βίντεο που έχει γίνει ήδη viral!

Βιβή Αγγελάκη
Αποτρίχωση στη μύτη; Κι όμως, πρέπει να δεις αυτό το βίντεο που έχει γίνει ήδη viral!

Ποιους κινδύνους κρύβει;

Όχι, αυτη τη φορά δεν ήταν κάποιο makeup tutorial ή beauty trick που κέντρισε το ενδιαφέρον μας, αλλά η makeup vlogger Sepi Balini (με το όνομα makeupbysepi), η οποία δε δίστασε να ανεβάσει στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram ένα βιντεάκι στο οποίο κάνει αποτρίχωση... στη μύτη της!

Και πριν πατήσεις play... οφείλω να σου αναφέρω- όχι τίποτε άλλο για να μην παρεξηγηθώ- τους τρεις βασικότατους λόγους που με έκαναν να σου μεταφέρω αυτό- το όχι και τόσο ανώδυνο- θέαμα: α) αυτό το βίντεο έχει γίνει ήδη viral στο Internet β) το κεφάλαιο «αποτρίχωση» είναι κάτι που απασχολεί όλες τις γυναίκες (και ναι, ας το παραδεχτούμε όλες μας έχουμε αναρρωτηθεί κάποια στιγμή τι κάνουμε με τις ανεπιθύμητες τρίχες στην περιοχή της μύτης και γ) οι κίνδυνοι από μία τέτοια τεχνική (αποτρίχωση μέσα στα ρουθούνια) είναι πιο πολλοί και σοβαροί απ’ ό,τι φαντάζεσαι...

Τώρα μπορείς να πατήσεις play και να συνεχίσεις την ανάγνωση παρακάτω...


Εκτός από τον πόνο που πολύ σωστά φαντάζεσαι πως έχει η όλη διαδικασία (η Sepi παραήταν cool για τα δεδομένα μας) τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση της beauty vlogger ήταν πολλά και τα περισσότερα αρνητικά. «Οι τρίχες στη μύτη δεν μας προστατεύουν από τα βακτήρια;» και ένας άλλος «Δεν είναι καθόλου ασφαλές και σωστό κάτι τέτοιο. Οι τρίχες στη μύτη υπάρχουν για κάποιο λόγο. Δεν πρέπει να τις αφαιρούμε. Μπορούμε βεβαια, να τις τριμάρουμε.»

Τι λένε οι γιατροί; «Η αποτρίχωση στη μύτη μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη και να οδηγήσει ακόμη και σε μόλυνση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να επηρεάσει την εγκεφαλική λειτουργία. Αυτές οι τρίχες λειτουργούν ως προστατευτικά φίλτρα γι αυτό δεν πρέπει να τις αφαιρούμε εντελώς. Γι αυτό η καλύτερη λύση είναι να τις κόβεις (τριμάρεις) με ένα μικρό ψαλιδάκι.