Το καλύτερο test! Πολύτιμα tips για να καταλάβεις μόνη σου τι τύπο δέρματος έχεις

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Το καλύτερο test! Πολύτιμα tips για να καταλάβεις μόνη σου τι τύπο δέρματος έχεις

Με τον παρακάτω οδηγό είναι δύσκολο να πέσεις έξω! 

Να θυμάσαι όμως, πως ανάλογα με την εποχή, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και την ορμονική σου κατάσταση ο τύπος της επιδερμίδας σου μπορεί να αλλάξει! Φυσικά καλό είναι να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου, εκείνος θα σε διαφωτίσει ακόμα περισσότερο και θα σου προτείνει την κατάλληλη καλλυντική αγωγή.

Δες αν το δέρμα σου είναι:

  • λιπαρό : Πριν πέσεις για ύπνο κάνε το συνηθισμένο καθαρισμό προσώπου και μην εφαρμόσεις καμία ενυδατική ή άλλη κρέμα. Όταν ξυπνήσεις χάιδεψεμε με το δάχτυλό σου τη ράχη της μύτης με κίνηση από πάνω προς τα κάτω. Αν το δάχτυλο σου γλιστράει εύκολα τότε πράγματι είναι λιπαρό.
  • ευαίσθητο : παρατήρησε αν τα μάγουλά σου είναι συνεχώς ζεστά όταν τα αγγίζεις.
  • αφυδατωμένο : Τσίμπησε το μάγουλό σου. Αν εμφανιστούν κάθετες γραμμές τότε οι υποψίες σου επιβεβαιώνονται.
  • ξηρό : θα το καταλάβεις αν είναι τραχύ και νιώθεις ότι σε “τραβάει”.

EΧTRA ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Καλό είναι κάθε πέντε χρόνια περίπου να αξιολογείς εκ νέου τον τύπο της επιδερμίδας σου, στο γιατρό σου. Άλλωστε αν το σκεφτείς καλά το ίδιο δεν κάνειςγια το χρώμα των μαλλιών σου ή το στυλ των ρούχων σου; Γιατί όχι και για κάτι πιο σημαντικό όπως η υγεία της επιδερμίδας σου;
  • Εάν η περιοχή στα μάγουλά σου είναι ξηρή και η ζώνη Τ πολύ λιπαρή μην επενδύσεις σε κρέμα για μικτές επιδερμίδες, αλλά να ποντάρεις καλύτερα σε 2 διαφορετικά προϊόντα. Εφάρμοσε μία ενυδατική κρέμα για ξηρές επιδερμίδες στα μάγουλα και αντίστοιχα για το Τ του προσώπου μία ειδική για λιπαρά δέρματα.
  • Το ελαφρύ μυρμήγκιασμα , η φαγούρα που μπορεί να νιώθεις ή η κοκκινίλα που εμφανίζεται όταν εφαρμόζεις ένα προϊόν δεν σημαίνει πάντα ότι η σύνθεσή του αντιδρά αρνητικά στην επιδερμίδα! Αν τα συμπτώματα υποχωρήσουν μέσα σε λίγα λεπτά, σημαίνει ότι το προϊόν λειτουργεί σωστά!
  • Μην χρησιμοποιείς για πολύ καιρό τα ίδια προϊόντα. Η κοσμετολογία ανακαλύπτει συνεχώς καινούργια συστατικά και αποτελεσματικότερες συνθέσεις στις οποίες αξίζει να επενδύσεις.
  • Μην απλώνεις πολύ μεγάλη ποσότητα κρέμας στο πρόσωπό σου με την πεποίθηση ότι θα είναι πιο αποτελεσματική η δράση της. Εφάρμοσε μόνο όση πραγματικά χρειάζεται ή όση αναγράφεται στις οδηγίες χρήσης.