Αν είσαι vegeterian έχεις πιο υγιές δέρμα... Μύθος ή αλήθεια;

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Αν είσαι vegeterian έχεις πιο υγιές δέρμα... Μύθος ή αλήθεια;

Αν σκέφτεσαι να γίνεις vegeterian... να ένας παραπάνω λόγος .

Ένα λαμπερό, υγιές δέρμα είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε κάνουμε στον εαυτό μας και η διατροφή πολλές φορές είναι το εργαλείο.

Οι περισσότερες γυναίκες γεννιούνται με ένα υγιές και εύπλαστο δέρμα. Παρόλα αυτά, καθώς μεγαλώνουμε, η επιδερμίδα μας γίνεται λιγότερο ανθεκτική στην καθημερινή φθορά, με αποτέλεσμα να εμφανίζει ρυτίδες, ξηρότητα και άλλα σημάδια αφυδάτωσης. Όμως, τα καλά νέα είναι ότι η υγεία του δέρματός μας δεν είναι μόνο θέμα γονιδίων. Κατά 80-90% εξαρτάται και από τον τρόπο ζωής μας και ιδιαίτερα τη διατροφή.

Και εδώ έγκειται και το μεγάλο ερώτημα: Είναι το δέρμα των χορτοφάγων πιο υγιές από αυτών που καταναλώνουν τρόφιμα ζωικής προέλευσης;

Campos 2012 1

Η Βιοτίνη είναι η βάση για τα υγιή κύτταρα του δέρματος. Για παράδειγμα, μεγάλη περιεκτικότητα σε βιοτίνη βρίσκεται στις μπανάνες, το ρύζι και τη βρώμη. Οι δίαιτες φυτικής προέλευσης είναι χαμηλές σε λιπαρά και αποτρέπουν το κλείσιμο των πόρων από τα κορεσμένα λίπη που βρίσκονται στα προϊόντα ζωικής προέλευσης. Τα φρούτα, οι ξηροί καρποί και τα λαχανικά που οι χορτοφάγοι καταναλώνουν τακτικά περιέχουν μεγάλη συγκέντρωση σε βιταμίνες A, C και E. Συνεπώς η απάντηση πως ναι! Το δέρμα των χορτοφάγων είναι πιο υγιές από αυτών που καταναλώνουν προϊόντα ζωικής προέλευσης !

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 7 must tips ομορφιάς της Κυριακής