Μάθε ποιος είναι ο τύπος του δέρματός σου

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Μάθε ποιος είναι ο τύπος του δέρματός σου

Διάβασε τις οδηγίες και θα ανακαλύψεις επιτέλους τι τύπο επιδερμιδας έχεις και άρα ποιες κρέμες πρέπει να επιλέγεις.

Με τον παρακάτω οδηγό είναι δύσκολο να πέσεις έξω! Να θυμάσαι όμως, πως ανάλογα με την εποχή, της περιβαλλοντικές συνθήκες και την ορμονική σου κατάσταση, ο τύπος της επιδερμίδας σου μπορεί να αλλάξει! Φυσικά το προτιμότερο είναι να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου. Εκείνος θα σε διαφωτίσει ακόμα περισσότερο και θα σου προτείνει την κατάλληλη καλλυντική αγωγή.

Για να καταλάβεις μόνη σου αν έχεις δέρμα:

• λιπαρό: Πριν πέσετε για ύπνο κάντε το συνηθισμένο καθαρισμό του προσώπου σας και μην εφαρμόσετε καμία ενυδατική ή άλλη κρέμα. Όταν ξυπνήσετε το πρωί χαιδέψτε με το δάχτυλό σας τη ράχη της μύτης με κίνηση από πάνω προς τα κάτω. Αν το δάχτυλο σας γλιστράει εύκολα τότε πράγματι είναι λιπαρό.

• ευαίσθητο: παρατηρείστε αν τα μάγουλά σας είναι συνεχώς ζεστά όταν τα αγγίζεται.

• αφυδατωμένο: Τσιμπήστε το μάγουλό σας. Αν εμφανιστούν κάθετες γραμμές τότε οι υποψίες σας επιβεβαιώνονται.

• ξηρό: θα το καταλάβετε αν είναι τραχύ και νιώθετε ότι σας “τραβάει”.Καλό είναι κάθε πέντε χρόνια περίπου να αξιολογείται εκ νέου τον τύπο της επιδερμίδας σας. Άλλωστε αν το σκεφτείτε καλά το ίδιο δεν κάνετε για το χρώμα των μαλλιών σας ή το στυλ των ρούχων σας? Γιατί όχι και για κάτι πιο σημαντικό όπως η υγεία της επιδερμίδας σας;

MUST INFO:

Εάν η περιοχή στα μάγουλά σου είναι ξηρή και η ζώνη Τ πολύ λιπαρή μην επενδύσεις σε κρέμα για μικτές επιδερμίδες, αλλά ποντάρεις σε 2 διαφορετικά προϊόντα. Εφάρμοσε μία ενυδατική κρέμα για ξηρές επιδερμίδες στα μάγουλα και αντίστοιχα για το Τ του προσώπου μία ειδική για λιπαρά δέρματα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tips ομορφιάς που θα σε κάνουν να δείχνεις πιο λαμπερή και νέα