Με αυτά τα 5 μυστικά θα εντάξεις ΤΩΡΑ το ελαιόλαδο στην καθημερινή σου περιποίηση

Πατουχέα Μαριάννα
Με αυτά τα 5 μυστικά θα εντάξεις ΤΩΡΑ το ελαιόλαδο στην καθημερινή σου περιποίηση

Ίσως κάποια από αυτά να τα ήξερες και να τα έκανες ήδη

Μπορεί τελευταία να επιδιδόμαστε όλο και πιο πολύ σε Do It Yourself μυστικά ομορφιάς, όμως, κάποιες από τις πρακτικές που εφαρμόζουμε έχουν τις ρίζες τους πολύ πιο παλιά απ’ όσο νομίζουμε. Ενδεικτικά μόνο θα σου πούμε ότι στην αρχαιότητα –που δεν είχαν αφρόλουτρα και σαπούνια- χρησιμοποιούσαν το ελαιόλαδο ως φυσικό καθαριστικό για μαλλιά και σώμα. Λες να ήταν τυχαίο;

1. Μάσκα ομορφιάς

Κι όμως, λίγες σταγόνες από αγνό ελαιόλαδο μπορούν να φανούν σωτήριες για να αντιμετωπίσεις την ξηρότητα σε διάφορα σημεία. Ακόμα, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου εξαιρετικές μάσκες ενυδάτωσης αλλά και scrub σε περίπτωση που το συνδυάσεις με μαύρη ζάχαρη ή ελληνικό καφέ. Άκρως μεσογειακά.

2. Ντεμακιγιάζ

Λίγες σταγόνες από το θαυματουργό λάδι σε ένα βαμβάκι θα συνθέσουν το τέλειο μαντηλάκι ντεμακιγιάζ που θα ξεβάψει τα μάτια σου, θα καθαρίσει το πρόσωπό σου και θα αφήσει την επιδερμίδα σου πιο λεία και απαλή από ποτέ. Μπορεί το ελαιόλαδο να είναι ικανό να ενυδατώσει την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια σου, θα πρέπει όμως να είσαι πολύ προσεκτική στην ποσότητα και στην εφαρμογή για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

3. Κρέμα ματιών

Μόλις τέλειωσε η κρέμα ματιών σου; Εφάρμοσε μερικές σταγόνες ελαιόλαδου στα μάτια σου, όπως ακριβώς θα έκανες και με την κρέμα σου. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων θρέφοντας το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια.

4. Μάσκα μαλλιών

Μετά από μια κουραστική μέρα η περιποίηση των μαλλιών και του σώματός μας είναι ιδανική – ιδιαίτερα όταν τα αποτελέσματά της είναι εμφανή από την επόμενη κιόλας μέρα. Χρησιμοποίησε λίγο από το ελαιόλαδο που έχεις στο ντουλάπι τους κουζίνας ως μάσκα μαλλιών απλώνοντάς το σε όλο το μήκος τους. Πιάσε τα μαλλιά σου σε ένα κότσο και τοποθέτησε στο μαξιλάρι σου μια πετσέτα. Το πρωί που θα λουστείς, δε θα αναγνωρίζεις τα μαλλιά σου.

5. Αποτριχωτική κρέμα

Ξέμεινες από τον αφρό ξυρίσματος που χρησιμοποιείς για τα πόδια σου και το ραντεβού σου είναι σε μια ώρα; Άπλωσε λίγο ελαιόλαδο στα σημεία που θέλεις να αποτριχώσεις και δες το ξυραφάκι σου να γλιστράει τέλεια χωρίς κανένα φόβο ξυρίσματος. Voila!