Chic with a Twist: Βήμα- βήμα δες πώς θα πετύχεις αυτό το χτένισμα!

Βιβή Αγγελάκη
Chic with a Twist: Βήμα- βήμα δες πώς θα πετύχεις αυτό το χτένισμα!

Ο Eugene Souleiman πήρε το παραδοσιακά θηλυκό styling και του έκανε μια σύγχρονη ανανέωση για την επίδειξη του οίκου Ellery για τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2017

Όσο πιο ογκώδη τα ρούχα, τόσο πιο μικρότερος ο όγκος στα μαλλιά-αυτό ήταν το σύνθημα του Eugene Souleiman για την επίδειξη του οίκου Ellery για τη σεζόν Φθινόπωρο-χειμώνας 2017. Με φόντο γούνες, χνουδάτα υφαντά, πούπουλα στρουθοκαμήλου και υπερβολικά μανίκια στην πασαρέλα, ο Eugene χτένισε τα μαλλιά με τρόπο που με την πρώτη ματιά έδειχναν, λεία και κομψά χτενισμένα. Μόνο που στην πραγματικότητα, το αληθινό χτένισμα του Eugene δεν ήταν αυτό που φαινόταν. «Ήθελα τα μαλλιά να δείχνουν τέλεια χτενισμένα σε κάποια σημεία αλλά μετά σαν το μοντέλο να βγήκε ξαφνικά ίσως στη βροχή κι έτσι τελικά να κατέληξαν κάπως τραχιά με έντονη υφή..» Με άλλα λόγια, χτενισμένα αλλά και λίγο ατημέλητα ταυτόχρονα.

002

Η βασική τεχνική:

Το τελευταίο που ήθελε να δημιουργήσει ο Eugene ήταν ένα υπερβολικά θηλυκό χτένισμα, τονίζοντας ότι παρόλο που τα μαλλιά έπρεπε να είναι κομψά, ήθελε επίσης να έχουν και μια αρρενωπότητα. Αυτό σήμαινε ένα πιο παραδοσιακά γυναικείο γαλλικό σινιόν στο πίσω μέρος του κεφαλιού, συνδυασμένο με ένα πιο σκληρό, πιο αγορίστικο styling στο μέτωπο. Ο Eugene ξεκίνησε να δημιουργεί αυτή την σκληρή υφή χρησιμοποιώντας ελεύθερα το EIMI Perfect Setting στις ρίζες.

«Το πιστολάκι σε συνδυασμό με το EIMI Perfect Setting ανασήκωσε τις ρίζες των μαλλιών. Μας βοήθησε να χειριστούμε τα μαλλιά και να τα κατευθύνουμε όπως θέλουμε. Τα χτένισα και, στη συνέχεια, τα κρέπαρα χτενίζοντάς τα για να υποστηρίξω το εσωτερικό τμήμα του χτενίσματος. Ελάχιστη ποσότητα στο κρεπάρισμα ώστε τα μαλλιά να παραμείνουν πίσω.»

01

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα χέρια αντί για βούρτσα, ο Eugene ίσιωσε και στερέωσε με τσιμπιδάκια τα μαλλιά στη μία πλευρά, προετοιμάζοντάς τα για το σινιόν.

«Αυτό είναι ένα από αυτά τα χτενίσματα που κανείς πρέπει απλώς να σηκώσεις τα μαλλιά και να τα πιάσεις. Το βούρτσισμα θα έκανε το χτένισμα να φαίνεται πολύ αστικό και θηλυκό. Μην φοβάστε να βάλετε τα χέρια σας και να απολαύσετε τη διαδικασία – γυρίστε τα προς την κατεύθυνση που θέλετε να πάνε.»

0005

Κάνοντας old time classic αναφορές , ο Eugene γύρισε τα μαλλιά γύρω από τα δάχτυλά του και τα στερέωσε σε ένα σινιόν. Το μέτωπο δεν ήταν τόσο συμβατικό. Χρησιμοποίησε τον αφρό EIMI Extra Volume Mousse για να κρατήσει τα μαλλιά πίσω, κάνοντας τα να δείχνουν σκληρά και γεωμετρικά – σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κανείς στο μέτωπο ενός κλασικού χτενίσματος.

«Μου αρέσει πολύ ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε αυτό το χτένισμα. Καθώς κινήθηκε στο μήκος του κεφαλιού άρχισε να εξελίσσεται σε κάτι πολύ διαφορετικό. Είχε και ροή και ένταση, γεγονός που μου φάνηκε μοντέρνο. Έδειχνε πραγματικά cool. Δεν είναι τέλεια φινιρισμένο, αλλά αυτό είναι και το ωραίο.»

0004