Backstage beauty: το look στο show του οίκου Aslanis στο AXDW 2012

Backstage beauty: το look στο show του οίκου Aslanis στο AXDW 2012

O Εμμανουήλ Αποστολάκης, Επίσημος Makeup Artist της Make Up For Ever, μας εξηγεί πώς δημιούργησε το ultra glam μακιγιάζ 

«Με αυτό το show ο Μιχάλης Ασλάνης γιορτάζει 40 χρόνια παρουσίας στην ελληνική fashion industry- θελήσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα μακιγιάζ ultra glam και elegant (που έδενε τέλεια και με το concept της συλλογής), ένα ελαφρύ smoky με κοντράστ ανάμεσα σε μοβ και μπορντό και έντονα χείλη», μας εξήγησε στα παρασκήνια του show ο Εμμανουήλ.


«Το να δοκιμάσετε ένα look που να έχει ένταση στα μάτια και τα χείλη δεν είναι απαγορευτικό, αρκεί να ακολουθήσετε 3 πολύ βασικούς κανόνες: πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργήσετε τέλεια επιδερμίδα, έναν ωραίο καμβά, ομοιόμορφο, αλαβάστρινο, να αποφύγετε το ρουζ εντελώς και τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε στα μάτια και τα χείλη να είναι από την ίδια αρμονία».


Ιδού πώς δημιούργησε το look step by step με τα προϊόντα της Make Up For Ever:

1. Ξεκίνησα απλώνοντας το HD Elixir, έναν εξαιρετικό ορό ενυδάτωσης και λάμψης στο πρόσωπο και τα μάτια.
2. Συνέχισα δημιουργώντας τέλεια, ομοιόμορφη βάση με το HD Foundation, ένα oil free φον ντε τεν που γίνεται ένα με την επιδερμίδα και προσφέρει φυσική, λαμπερή κάλυψη.
3. Με το νέο highlighter Uplight, πρόσθεσα υπέροχη, διακριτικά ασημί γυαλάδα στο πάνω μέρος των ζυγωματικών, στη ράχη της μύτης και ψηλά στους κροτάφους.
4. Στα μάτια, ξεκίνησα απλώνοντας σε όλο το κινητό βλέφαρο ασημί σκιά και με την ιριδίζουσα σκιά Aqua Cream No14, σε μπορντό απόχρωση, έδωσα ένταση στο περίγραμμα των ματιών και στην εξωτερική γωνία τους. Για έξτρα λάμψη, χρησιμοποίησα την Diamond Eyeshadow, μια ιριδίζουσα δαμασκηνί σκιά, την οποία άπλωσα με το δάχτυλο, πιέζοντάς την ελαφρά για να δώσει όλη της τη λάμψη και την ένταση του χρώματος. Ολοκλήρωσα το μακιγιάζ των ματιών με αρκετές στρώσεις της μάσκαρα Smoky Black.
5. Δεν χρησιμοποίησα καθόλου ρουζ, παρά μόνο σε κάποια κορίτσια "σμίλεψα" το πρόσωπο πολύ ελαφρά, με τη βοήθεια ενός πιο σκούρου makeup.
6. Γέμισα τα χείλη με το μολύβι Aqua Lip Νο 13C, το οποίο είναι αδιάβροχο, συνέχισα με το κραγιόν Rouge Intense No 13 και από πάνω πέρασα ένα διάφανο lip gloss.


Info: O Εμμανουήλ Αποστολάκης και η Make Up For Ever, υπογράφουν τα looks όλων των σχεδιαστών που συμμετέχουν στην Athens Xclusive Designers Week 2012. Όλη τη γκάμα της Make Up For Ever, θα τη βρείτε αποκλειστικά στα Sephora.



Διαβάστε ακόμα:

Athens Xclusive Designers Week: Δείτε φωτογραφίες από το show του οίκου Aslanis

Athens Xclusive Designers Week 2012: Το Queen.gr βρέθηκε στα παρασκήνια του show του Μιχάλη Ασλάνη

Athens X-clusive Designers Week: Συνέντευξη με το Μιχάλη Ασλάνη!