Οικονομικός γάμος: Και όμως μπορείς να τα καταφέρεις, αν ακολουθήσεις τα παράκατω tips

Ερμιόνη Σαρρή
Οικονομικός γάμος: Και όμως μπορείς να τα καταφέρεις, αν ακολουθήσεις τα παράκατω tips

Πώς θα μειώσεις τα έξοδα του γάμου σου χωρίς να κάνεις «εκπτώσεις» στα όνειρά σου;

Μπορεί μέχρι πριν δύο, τρία χρόνια ο γάμος να σου φαινόταν σα μακρινό όνειρο (ίσως και άπιαστο), η μέρα όμως αυτή ήρθε. Είδες πώς αλλάζουν τα δεδομένα; Και μέσα στη χαρά και την αναζήτηση του ιδανικού νυφικού, έρχεται και το άγχος των εξόδων. Πόσο θα κοστίσει; Τι πρέπει να «κόψεις» από τα καθημερινά σου έξοδα για να βάλεις χρήματα στην άκρη και άλλα πολλά.

Κοίτα ο γάμος είναι ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα που μπορούν να συμβούν στη ζωή μίας γυναίκας (οι άντρες ας πάρουν θέση μόνοι τους) και για αυτό μην αγχώνεσαι. Δες τι πρέπει να κάνετε μαζί με τον καλό σου και όλα… καλά.

Μη βιαστείτε: Σίγουρα ανυπομονείτε να ανέβετε τα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά οι γάμοι της τελευταίας στιγμής κοστίζουν. Όσο πιο μεγάλο περιθώριο έχετε για τις προετοιμασίες τόσο καλύτερες τιμές θα χτυπήσετε. Θα έχετε όλο το χρόνο να ερευνήσετε την αγορά και να καταλήξετε στην καλύτερη τιμή και ιδέα.

Αποφύγετε το Σάββατο: Η μέρα αυτή είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τους γάμους. Όλοι οι χώροι δεξιώσεων είναι πιο ακριβοί λόγω ημέρας και γενικώς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Επιλέξτε την Παρασκευή (ή για καλοκαίρι την Κυριακή) καλύτερα και κλείστε το χώρο που σας αρέσει σε πιο συμφέρουσα τιμή.

Επιλέξτε την κατάλληλη εποχή: Αν για παράδειγμα, θέλετε να παντρευτείτε σε νησί να ξέρετε ότι τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο είναι όλα πιο ακριβά. Το Μαίο όμως, τον Ιούνιο ή κατά τα μέση του Σεπτέμβρη ο καιρός είναι και πάλι σύμμαχός σας, όπως και οι τιμές. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο για τους καλεσμένους σας να βρουν ξενοδοχεία και γενικότερα να έρθουν στο νησί.

Ανακαλύψτε τα ταλέντα των φίλων σας: Αν μία φίλη σας έχει πολύ ωραίες ιδέες διακόσμησης, ζητήστε της να σας βοηθήσει με το στολισμό ή τις μπομπονιέρες. Γενικώς τα handmade είναι in τάση για τους γάμους και τις βαφτίσεις και εσείς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε φίλους και γνωστούς. Αααα, και φυσικά γίνονται δεκτοί και οι φίλοι djs.

Επιλέξτε τη λύση του... finger food: Άλλη μία νέα τάση για τους γάμους είναι το finger food ή το μπουφέ. Αποφύγετε, λοιπόν, να σερβίρετε τον κάθε καλεσμένο ξεχωριστά και δημιουργήστε ένα πιο οικονομική και μικρή λίστα με φαγητά.

Ξεκαθαρίστε τη λίστα των καλεσμένων σας: Ίσως και να ακούγεται σκληρό, αλλά δε χρειάζεται να καλέσετε ανθρώπους που έχουν να σας δουν από την πέμπτη δημοτικού. Οι γονείς σας είναι σίγουρο ότι θέλουν να καλέσουν όποιον θείο και θεία είναι εν ζωή, αλλά πρέπει να τους εξηγήσετε ότι αυτός ο γάμος είναι το δικό σας πάρτι. Αρκεστείτε σε καλούς φίλους και κοντινούς συγγενείς και χαρείτε το μέχρι τέλους.