Bride To Be: Πόσο πρέπει να κοστίζει το δαχτυλίδι αρραβώνων σου;

Bride To Be: Πόσο πρέπει να κοστίζει το δαχτυλίδι αρραβώνων σου;

Και σου δίνουμε 3 tips για να βρεις την «ιδανική τιμή» για εσένα.

GettyImages 151942938

Αν κάποια στιγμή στη ζωή σου σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να παντρευτείς τότε σίγουρα έχουν περάσει εικόνες από το μυαλό σου με εσένα να φοράς νυφικό, να χορεύεις μπλουζ, να φιλάς τον γαμπρό, να σου κάνουν πρόταση... STOP! Bάλε εδώ μια άνω τελεία στην ονειροπόληση για να επικεντρώσουμε την προσοχή –και το άρθρο μας- σε ένα πολύ πολύ συγκεκριμένο σημείο αυτής της ρομαντικής ιστορίας, στο δαχτυλίδι! Μπορεί να μην είσαι εσύ αυτή που πρόκειται να το αγοράσει, αυτό το «βάρος» πάει στον σύντροφό σου και μελλοντικό γαμπρό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν σε «τρώει» και εσένα λίγο μέσα σου το πόσο πρέπει να κάνει το κόσμημα που επισφραγίζει τον έρωτά σας.
Φυσικά και θα τονίσουμε πως δεν υπάρχει «σωστή» και «λάθος» τιμή και αυτό που πραγματικά μετράει σε αυτές τις επιλογές είναι το συναίσθημα και ο χρόνος που έχει ξοδέψει ο καλός σου για να βρεις αυτό που ταιριάζει στο στυλ σου. Αλλά αν πρέπει να μιλήσουν και οι αριθμοί, τότε διάβασε παρακάτω 3 απλούς κανόνες που θα βοηθήσουν και εσένα και το άλλο σου μισό στο να ξοδέψετε για ένα μονόπετρο πραγματικά «αυτά που πρέπει» από τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό.


Rule #1: O μισθός του μήνα
Ο ένας, και ο πιο διαδεδομένος σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς σαν αυτούς που διανύουμε, κανόνας λέει πως για το δαχτυλίδι των αρραβώνων πρέπει να ξοδέψεις τον μισθό ενός μήνα. Αν μιλάμε όμως για μία δουλειά που σου προσφέρει οικονομική ασφάλεια και κάλυψη υπάρχει και ο κανόνας των τριών μηνών. Ναι καλά κατάλαβες, το δαχτυλίδι σου μπορεί να κοστίζει όσο τα χρήματα που συγκεντρώνεις από τους μισθούς 3 μηνών. Απλά μαθηματικά!

GettyImages 461806198
GettyImages 150741562

Rule #2: Ο μέσος όρος
Αν αυτός που πρόκειται να κάνει την πρόταση έχει κάνει σε ανύποπτο χρόνο μία θεωρητική κουβέντα με την μέλλουσα αρραβωνιαστικιά του για το επιθυμητό κόστος του δαχτυλιδιού, τότε σίγουρα γνωρίζει την δική της οπτική και κατά κάποιο τρόπο, προτίμηση. Μπορεί όμως το ποσό που πιστεύει εκείνη πως πρέπει να δοθεί να μην είναι ρεαλιστικό και εφικτό για εκείνον. Κάπου εκεί λοιπόν ερχόμαστε στην λύση του «μέσου όρου» και το δαχτυλίδι μας κοστίζει κάπου ανάμεσα σε αυτά που μπορεί να ξοδέψει εκείνος σε σχέση με αυτά που θέλει να δοθούν εκείνη.


Rule #3: Ξέχνα τους κανόνες
Όταν φτάσει η στιγμή που καλείται ο σύντροφός μας να αγοράσει το πολυπόθητο δαχτυλίδι ό,τι και να έχει ακούσει από την κοπέλα του, όσα και να έχει συζητήσει με τους φίλους του που έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση, θα κάνει αυτό που πραγματικά θεωρεί σωστό ο ίδιος και αυτό είναι το 100% λογικό. Μπορεί να ξοδέψει τις οικονομίες χρόνων, αλλά μπορεί και να αγοράσει κάτι συμβολικό από το αγαπημένο της μαγαζί με bijoux. Λίγη σημασία έχει γιατί αυτή είναι μία από τις περιπτώσεις που επιβεβαιώνεται απόλυτα το κλισέ «η κίνηση μετράει».