5 λόγοι για να κάνεις ένα απλό και λιτό γάμο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 λόγοι για να κάνεις ένα απλό και λιτό γάμο

Θα είσαι πιο χαλαρή και με λιγότερο άγχος

Το καλοκαίρι είναι γεγονός πως γίνονται πάντα οι περισσότεροι και –μεταξύ μας- οι ωραιότεροι γάμοι. Γιατί έχει άλλη χάρη το να παντρευτείς στην πόλη και άλλη σε νησί, σε μία λευκή εκκλησία με γαλάζιο καμπαναριό ή στην παραλία και να έχεις θέα όλο το Αιγαίο (ή και το Ιόνιο).

Και αν σκοπεύεις να παντρευτείς άμεσα -ναι και τον Σεπτέμβριο γίνονται υπέροχοι γάμοι- και βρίσκεσαι ήδη στις ετοιμασίες σου έχουμε 5 λόγους για να κάνεις έναν απλό και μικροσκοπικό γάμο.

#1. Είναι πολύ πιο εύκολο να τον οργανώσεις
Μερικοί άνθρωποι αγαπούν πραγματικά να προγραμματίζουν τον γάμο τους, αλλά υπάρχουν και αυτοί που δεν το έχουν ιδιαίτερα με τις ετοιμασίες. Το να οργανώσεις έναν μεγάλο γάμο μοιάζει με δουλειά full-time και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να γίνει, εάν δουλεύεις ήδη full-time. Ένας μικρός γάμος σημαίνει μικρότερα προβλήματα, πράγμα που σημαίνει λιγότερες ταχυπαλμίες όταν κάτι πάει στραβά. Σκέφτεσαι πως θα μετακινήσεις 20 άτομα στο εσωτερικό του καταστήματος που θα φιλοξενήσει το τραπέζι σας; Μικρή υπόθεση. Διακόσια άτομα όμως; Μάλλον είναι λίγο πιο δύσκολο.

#2. Μπορείς να επικεντρωθείς πιο εύκολα στις λεπτομέρειες
Από τα ζωγραφισμένα στο χέρι πορτρέτα των επισκεπτών σου ως ενθύμια και σημάδι για το που κάθονται, με προσωπικές σημειώσεις καλωσορίσματος, με μικρά τσαντάκια δώρων που περιέχουν τοπικά αγαθά και άλλα πολλά που μπορείς να σκεφτείς. Σε έναν μικρό γάμο και με όλες τις μικρολεπτομέρειες φροντισμένες, η τελετή και όλο το σκηνικό, θα είναι όπως ακριβώς το είχες ονειρευτεί.

#3. Οι καλεσμένοι σου πραγματικά θα μπορούν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον
Όπως γίνεται σε όλα τα ζευγάρια οι συγγενείς γαμπρού και νύφης πέρα από γονείς και αδέρφια δεν έχουν γνωριστεί ιδιαίτερα καλά. Σε ένα γάμο λοιπόν, ο οποίος δεν θα έχει πολλές φανφάρες και ιδιαίτερο κόσμο, οι καλεσμένοι –και οι συγγενείς- σου, θα έχουν πραγματικά την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να συζητήσουν.

#4. Είναι μία καλή δικαιολογία για να την πεις σε αυτούς που δεν κάλεσες
Το γεγονός πως θα κάνεις ένα μικρό γάμο με οικογένεια και πολύ καλούς φίλους μόνο, είναι η καλύτερη δικαιολογία που μπορείς να πεις σε κάποιον που δεν ήθελες να καλέσεις.
Είναι πολύ δύσκολο είναι η αλήθεια να κάνεις την λίστα των καλεσμένων, γιατί θα αρχίσεις να σκέφτεσαι πως αν καλέσεις τον έναν συνάδελφο πρέπει να το πεις και στον άλλον που δεν μιλάτε και πολύ και τελικά δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος και μία λίστα με άπειρο κόσμο. Οπότε μην το σκέφτεσαι, όσο λιγότεροι, τόσο το καλύτερο.

#5. Έχεις λιγότερες πιθανότητες να πάθεις «αμνησία»
Τι εννοούμε; Πολλές νύφες λένε ότι η ημέρα του γάμου τους ήταν μια θολούρα. Κάνοντας έναν μεγάλο γάμο, έχεις στο νου σου τόσα πολλά και προστίθεται και αυτό που πρέπει να χαιρετίσεις έναν-έναν όλους τους καλεσμένους σου, με αποτέλεσμα την επόμενη να μην θυμάσαι και πολλά. Κάνοντας όμως έναν μικρότερο γάμο και με λιγότερο κόσμο τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα και θα θυμάσαι σίγουρα πως τα έκανες όλα σωστά.