Ο Γάμος της Χρονιάς! 5 tips για να διαλέξεις τα σωστά νυφικά παπούτσια για εσένα

Ο Γάμος της Χρονιάς! 5 tips για να διαλέξεις τα σωστά νυφικά παπούτσια για εσένα

Mπορεί οι «γάμοι του καλοκαιριού» να τελείωσαν, αλλά οι «φθινοπωρινοί» τώρα ξεκινάνε!

04 Watercolor Central Park Boathouse Wedding Rebecca Yale
Rich Groffman 45139 BM 0083
05 00091 Eleonora2020Paolo

«Τα νυφικά σου παπούτσια πρέπει να πληρούν τρεις προδιαγραφές: να αντικατοπτρίζουν το προσωπικό σου στυλ, να ταιριάζουν με το νυφικό και το ντεκόρ του γάμου και να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα και βολικά γίνεται», αυτό είναι μια αρχή που την γνωρίζουν και την ενστερνίζονται όλοι οι απανταχού στυλίστες και wedding planners σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Και φυσικά και εμείς εδώ που γράφουμε τούτη την στιγμή αυτές εδώ τις γραμμές. Από εκεί και μετά όμως υπάρχουν και κάποιες άλλες καλά κρυμμένες ιδιαιτερότητες, κάποια μικρά –αλλά σημαντικά- styling tips που πρέπει να έχεις υπόψη σου πριν διαλέξεις το ζευγάρι που θα σε «οδηγήσει» στην γαμήλια τελετή. Και εμείς στα παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως! Γιατί, όπως και ολόκληρη η ζωή μας, έτσι και η μέρα τους γάμου μας, στις λεπτομέρειες κρίνεται!

#1 Αν το νυφικό φόρεμα σου είναι κοντό πρέπει να κάνεις fashion statement με τα παπούτσια σου
Τι σημαίνει αυτό; Πως επειδή θα φαίνονται εξίσου με το φουστάνι σου και δεν θα καλύπτονται από τούλια και ουρές, πρέπει να είναι ξεχωριστά και φυσικά να αναδεικνύουν τα πόδια σου. Βρες ένα ζευγάρι με απλικέ σχέδια, με cut outs, με φιόγκους, κορδέλες, τρουκς και ό,τι άλλο μπορεί να ταιριάζει με το ύφος του γάμου σου και αγόρασέ το αμέσως!
#2 Αν φοράς ένα sexy, στενό νυφικό σε γραμμή-γοργόνα, τότε τα παπούτσια σου πρέπει να είναι strappy και λεπτά.
Το αισθησιακό design του ρούχου αυτού, το οποίο τονίζει τις καμπύλες σου, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να επιλέξεις κάτι άλλο. Τα chunky τακούνια είναι παράταιρα, τα περίτεχνα prints και οι λεπτομέρειες από δαντέλα υπερβολικές. Θες απλά ένα μονόχρωμο, χρυσό, λευκό, nude ή μπεζ ζευγάρι με λουράκια και ντελικάτη γραμμή.

#3 Να λάβεις υπόψη σου το ύφασμα του νυφικού
Αν, παραδείγματος χάριν, το γαμήλιο φόρεμά σου είναι από δαντέλα, ένα ζευγάρι με studs μπορεί να την καταστρέψει γιατί θα «μαγκώνει» συνέχεια πάνω της. Επίσης να αποφύγεις τα παρόμοια υφάσματα σε παπούτσι και νυφικό. Το «σατέν με σατέν» δείχνει έλλειψη φαντασίας και είναι ελαφρώς παρωχημένο. Άσε που δεν σε βοηθάει να αναδείξεις κανένα από τα δύο κομμάτια του look σου.
#4 Μην βάλεις πολύ λεπτά τακούνια για έναν γάμο που γίνεται στην ύπαιθρο ή σε κτήμα
Οι λόγοι είναι προφανείς! Θα είναι ό,τι πιο άβολο μπορείς να φανταστείς για να περπατάς, να κινείσαι με χάρη και να χορεύεις πάνω στο χώμα ή το γκαζόν. Ένα ογκώδες, τετράγωνο τακούνι είναι αυτό που χρειάζεσαι στην περίπτωσή σου.
#5 Όταν πας να τα αγοράσεις να τα φορέσεις και να τα περπατήσεις τουλάχιστον δέκα λεπτά μέσα στον χώρο
Αν από την αρχή ένα ζευγάρι δεν είναι άνετο στο πόδι σου, πίστεψέ μας, δεν θα γίνει πιο βολικό πέντε ώρες αργότερα. Μπορεί η ιδέα του να φορέσεις ένα ζευγάρι stilettos με 12 πόντους τακούνι, να φαντάζει ελκυστική και sexy αλλά στην πράξη δεν θα αντέξεις με κάτι τέτοιο στα πόδια σου ούτε μια ώρα. Θες να μείνεις γνωστή σε φίλους και συγγενείς ως «η ξυπόλυτη νύφη»;