3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις νυφικό και κανείς δεν σου έχει πει ποτέ έως τώρα

3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις νυφικό και κανείς δεν σου έχει πει ποτέ έως τώρα

Mη νομίζεις πως επειδή έχεις βρει ένα σχέδιο στο Pinterest ξεμπέρδεψες.

00247023 b5f34998 copy
cds

Ο θυμόσοφος λαός λέει πως «αν δεν χτίσεις σπίτι και δεν παντρέψεις παιδί, δεν ξέρεις τι θα πει ζωή». Εγώ όμως που αντιλαμβάνομαι το κοινό μας, θα προσθέσω σε αυτή την «εξίσωση σοφίας» και τον παράγοντα του να παντρεύεσαι εσύ η ίδια. Αν δεν μπεις στη διαδικασία να επιλέξεις το κατάλληλο νυφικό για το στυλ, το είδος του γάμου σου και τον σωματότυπό σου, τότε σίγουρα δεν ξέρεις τι θα πει ζωή… αλλά και ψώνια! Αν λοιπόν, μέχρι και σήμερα, οι γνώσεις σου γύρω από το θέμα «γάμος + εύρεση νυφικού» περιοριζόντουσαν σε ό,τι είχες δει μέσα από ταινίες και σειρές θα πιστεύεις πως για να αγοράσεις το σωστό wedding dress, αρκεί να έχεις τσεκάρει τα σχέδια που σου αρέσουν στο Pinterest και να έχεις και έναν μη ρεαλιστικό, οικονομικό προϋπολογισμό. Αρκετά εύκολο, έτσι; Έλα όμως που δεν είναι. Γι’ αυτό εμείς σου παραθέτουμε παρακάτω τα τρία πολύ σημαντικά πράγματα που κανείς δεν σου έχει πει πριν πάρεις σβάρνα τα νυφικά ατελιέ, αλλά εσύ πρέπει να τα γνωρίζεις για να μην βρεθείς προ απροόπτου.

1. Μην περιμένεις πως θα δοκιμάσεις ένα φόρεμα στο πραγματικό σου μέγεθος.
Η μέση γυναίκα με μεσογειακή σιλουέτα φοράει περίπου το μέγεθος 10, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα βρεις ποτέ να δοκιμάσεις σε ένα νυφικό σαλόνι. Οι μέλλουσες νύφες έχουν μόνο δύο μεγέθη που μπορούν να δοκιμάσουν όταν βρεθούν στην μπουτίκ: 6 ή 15… πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο, δηλαδή. Αν δεν γίνεται με τίποτα να «στριμωχτείς» μέσα στο extra small, τότε λυπάμαι αλλά θα χρειαστεί να σου μαζέψουν με clips το large και εσύ θα μπεις στη διαδικασία να επιστρατεύσεις όλη σου τη φαντασία για να σε οραματιστείς νυφούλα, μέσα στο σχέδιο που διάλεξες.
2. Σίγουρα θα φοράς τα λάθος εσώρουχα στην πρώτη πρόβα
Ακόμα και αν δεν είσαι οπαδός των basic εσώρουχων σε μπεζ χρώμα, καλό είναι να τα επιλέξεις για την πρώτη πρόβα με το φόρεμά σου, γιατί σίγουρα θα φαίνονται από μέσα του. Επίσης 100% θα τα δει η υπάλληλος της αίθουσας, η οποία θα στέκεται μαζί σου στο δοκιμαστήριο σε όλη τη διάρκεια του ραντεβού σου, οπότε φρόντισε να μην βάλεις το πιο sexy lingerie σετ του κόσμου. Έτσι, θα αισθάνεσαι άνετα με την ιδέα του να στέκεσαι με τα εσώρουχα μπροστά σε άγνωστο κόσμο.

3. Προετοιμάσου ότι θα αγοράσεις στο τέλος κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχεις σκεφτεί
Υπάρχουν μερικά πράγματα που είμαι πραγματικά υπέροχα και τα ψώνια είναι ένα από αυτά. Ακόμα και αν είσαι αποφασιστική και αποτελεσματική στις αγορές σου, όταν έρθει η ώρα να διαλέξεις το πιο «σημαντικό» φόρεμα της ζωής σου, θα νιώσεις μία σχετική ανασφάλεια. Μην κολλάς όμως στο σχέδιο που έχεις δει στο Pinterest και ψάχνεις να το αγοράσεις ακριβώς έτσι όπως το βλέπεις. Μπορεί φορώντας κάτι παρόμοιο να δεις ότι δεν κολακεύει τόσο τη σιλουέτα σου και να καταλήξεις, έτσι και αλλιώς, με κάτι «πολύ μακριά» από αυτό που έχεις οραματιστεί. Συμβαίνει, μην απογοητεύεσαι!