«Είσαι μπαμπάς, σύζυγος, αδερφός, αρραβωνιαστικός; Στήριξε τις γυναίκες που αγαπάς!»

Δέσποινα Καμπούρη
«Είσαι μπαμπάς, σύζυγος, αδερφός, αρραβωνιαστικός; Στήριξε τις γυναίκες που αγαπάς!»

Κρίση είναι και δε θα περάσει…

Δε θέλω να σε απογοητεύσω φίλη μου, αλλά αν νομίζεις ότι μία ενδεχόμενη συμφωνία με τους δανειστές θα σε βγάλει από την οικονομική κρίση και μετά θα είναι όλα μέλι γάλα, ζεις στον κόσμο της παπαρούνας.

Όχι, δεν είμαι κυνική, ούτε απαισιόδοξη. Απλώς σου μεταφέρω ρεαλιστικά την κατάσταση στην οποία ζούμε και θα ζούμε τα επόμενα χρόνια. Επομένως, ΧΑΛΑΡΩΣΕ!

Θα το περάσεις που θα το περάσεις, τουλάχιστον από το να πανικοβάλλεσαι και να λειτουργείς σπασμωδικά, σκέψου δημιουργικά και εποικοδομητικά. Γράψε, μίλα με τους φίλους σου, κάνε μία βόλτα στην Πλάκα, περπάτησε στη θάλασσα και πάρε δύναμη και ελπίδα από τα παιδιά σου, τα ανίψια σου, τα εγγόνια σου. Τουλάχιστον αυτά δεν έχουν κόστος και οι επιδράσεις τους είναι μαγικές για την ψυχική σου υγεία.

Και καλά εσύ. Στο κάτω κάτω είσαι γυναίκα. Δυναμική, αλλά ευαίσθητη από τη φύση σου. Σε έναν οικονομικό πόλεμο μπορείς να επιβιώσεις, όμως ενδεχομένως η πλειοψηφία των γυναικών να υστερεί σε σχέση με τους άνδρες. Τι γίνεται όμως όταν ο άντρας σου, η κολόνα του σπιτιού λιγοψυχεί πρώτος μπροστά στο πρόβλημα; Τι γίνεται όταν ο πατέρας σου που ήταν το καταφύγιο σου από μικρή, ξαφνικά σε παίρνει τηλέφωνο ένα πρωί και σου λέει «το κλείνω το μαγαζάκι παιδί μου, δεν βγαίνω». Τι γίνεται όταν σου λέει ο κατά τ’ άλλα σκληροτράχηλος αδερφός σου που σαν μότο του είχε πάντα το… «πονάνε ορέ τα παλικάρια;», σου λέει «πω πω, τι κάνουμε αδερφή, θα μας εξαφανίσουν από τον χάρτη…»;

Δεν ξέρω αν με διαβάζουν πολλοί άνδρες, αλλά ένα μόνο θα ήθελα να τους πω: Όσο δυναμική κι αν είναι η γυναίκα σας (σύζυγος, σύντροφος, αρραβωνιαστικιά, μητέρα, αδερφή, κόρη), όσο δυνατή και σκληρή κι αν φαίνεται, μη ξεχνάτε ποτέ ότι είναι γυναίκα και έχει την ανάγκη να νιώσει ότι μπορείτε να την προστατέψετε από όποιον κίνδυνο κι αν προκύψει. Και δεν εννοώ οικονομικά. Θα ήμουν αφελής αν εννοούσα αυτό. Εννοώ ψυχολογικά. Είστε άνδρες: Αποδείξτε σε αυτές τις δύσκολες ώρες, ότι μπορείτε να καθησυχάσετε τις γυναίκες που αγαπάτε από το να τις βομβαρδίζετε καθημερινά με άγχη, ανησυχίες, ανασφάλειες και έκτακτα δελτία ειδήσεων. Μπείτε στο σπίτι σας, κλείστε για μία μέρα το ρημαδοκούτι, πάρτε τη μία αγκαλιά και πείτε της: «Σ’ αγαπάω ο κόσμος να χαλάσει. Θα επιβιώσουμε ό,τι κι αν γίνει. Μη φοβάσαι για τίποτα μωρό μου. Εγώ είμαι εδώ για σένα!». Και τότε η εμπιστοσύνη που θα εισπράξετε από τη γυναίκα αυτή θα σας δίνει δύναμη να παλεύετε για όσο χρειαστεί. Αρκεί να έχετε την υγεία σας.

Είπαμε «άντρες», αλλά να το αποδυκνείουμε και στην πράξη!

Με αγάπη…

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον!