«Υπάρχει παντοτινή αγάπη;»

Δέσποινα Καμπούρη
«Υπάρχει παντοτινή αγάπη;»

Οι άνθρωποι ενθουσιαζόμαστε εύκολα…

Πάντα με άγχωναν εκείνοι που βιάζονταν να αποδείξουν δημοσίως τον μεγάλο τους έρωτα κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις: «Έκλεισα ως γυναίκα! Βρήκα το λιμάνι μου! Ο τάδε ή ο δείνα είναι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου. Δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτόν. Θα είμαστε για πάντα μαζί. Είναι όλος μου ο κόσμος!».

Τελικά θέλει κότσια για να το πεις όταν το αισθανθείς. Κι ας είναι κάτι το οποίο ένιωσες και πριν ή που μπορεί να ξανανιώσεις στο μέλλον. Γιατί είναι τόσο παρορμητικός ο έρωτας που δε βάζει όρια. Ή που μάλλον η λογική μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Όπως και να έχει εμένα πάντα με άγχωναν αυτές οι τόσο έντονες εκφράσεις έρωτα ειδικά όταν γίνονται δημοσίως.

Κι επειδή άνθρωποι είμαστε και κανένας δεν είναι τέλειος ή αλάνθαστος, καμιά φορά αλλάζουμε… Αλλάζουν τα θέλω μας, τα ενδιαφέροντά μας, ο ενθουσιασμός φεύγει και δεν κοπιάζουμε να τον διατηρήσουμε. Και τότε απλώς κάποια πράγματα είναι μοιραίο να τελειώσουν μέχρι να ξαναβρεθεί ο επόμενος «μεγάλος έρωτας, ο ένας και μοναδικός», το «επόμενο λιμάνι»! Καταδικαστέο; Τουναντίον! Ανθρώπινο και κατανοητό!

Και τι γίνεται με τις μεγάλες αγάπες; Αυτές που μαθαίνουμε από πιτσιρίκια στα παραμύθια; Αυτές που βιώνουν οι γονείς μας που ζουν μαζί από παιδιά και δε χώρισαν ποτέ. Ούτε για μια μέρα! Αγάπες που έχουν ματώσει, έχουν πληγωθεί πολύ, κρίθηκαν, δοκιμάστηκαν αλλά άντεξαν. Να! Αυτές είναι οι αγάπες που ζηλεύω. Αυτές που έχω ως πρότυπο και που εύχομαι να ζήσω κι εγώ!

Οι γονείς μου είναι μαζί 35 χρόνια. Ο μπαμπάς μου ήταν φαντάρος όταν γεννήθηκα. Πέρασαν δυσκολίες, αλλά δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι ο χωρισμός θα ήταν η λύση. Το πάλεψαν και σήμερα είναι ευτυχισμένοι που έχουν εγγονάκι! Κάθε φορά στα γενέθλιά τους η ευχή είναι πάντα ίδια: Μαζί μέχρι το θάνατο!

Πλέον οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν απλοποιηθεί. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Δε μου κάνεις πια, ας τραβήξει ο καθένας το δρόμο του. Κι όμως είναι τόσο ωραίο να γερνάς με την αγάπη σου… Γιατί τελικά υπάρχουν παντοτινές αγάπες. Μπορεί να μην έρχονται συχνά, αλλά υπάρχουν και θέλουν κόπο!

Καλή σας ημέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον!