Καμια γυναίκα σήμερα δε θα ήθελε να είναι η Αντζελίνα...

Δέσποινα Καμπούρη
Καμια γυναίκα σήμερα δε θα ήθελε να είναι η Αντζελίνα...

Έσκασε σαν βόμβα χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία το πολύκροτο διαζύγιο των Brangelina. Άλλοι το χαρακτήρισαν «προαναγγελθέν», άλλοι εξεπλάγησαν κι άλλοι βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν τα φτυάρια. Ό,τι συμβαίνει δηλαδή στα Media και το Lifestyle σε αντίστοιχες περιπτώσεις.


Σε κάθε περίπτωση, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για ένα θέμα που από χθες απασχολεί τον Παγκόσμιο Τύπο. «Την απάτησε», «όχι δεν την απάτησε», «έγινε βίαιος απέναντι σε εκείνη και τα παιδιά», «έκανε υπερβολική χρήση αλκοόλ και παραλογιζόταν», «τον έπιασε στα πράσα με τη βοήθεια ντετέκτιβ», «Τα έφτιαξε με την συμπρωταγωνίστριά του» κι άλλα πολλά που είμαι σίγουρη ότι θα δουν το φως της δημοσιότητας αργά ή γρήγορα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δυο τους –για να μην πω οι τρεις τους- έχουν χάσει τον ύπνο τους κι απ’ ό,τι φαίνεται θα τον χάσουν για πολλούς μήνες ακόμα ως είθισται να γίνεται με όλους τους υπερδιάσημους αστέρες του Χόλυγουντ που δημιουργούν σκάνδαλα, άλλες φορές «προμελετημένα» κι άλλες φορές γιατί απλώς έτσι τα φέρνει η ζωή όπως και με τους φυσιολογικούς ανθρώπους στην κανονική και απρόβλεπτη ζωή.


Ποιος μπορεί να κατηγορήσει ένα ζευγάρι που αποφάσισε να χωρίσει μετά από 14 χρόνια κοινής ζωής και έχοντας αποκτήσει έξι παιδιά; Ποιος είναι αυτός που μπορεί να υποστηρίξει με επιχειρήματα το σωστό και το λάθος του ενός ή του άλλου; Ακόμη και γι’ αυτούς που είναι στο κοντινό τους περιβάλλον και μπορεί να γνωρίζουν από πρώτο χέρι πρόσωπα και πράγματα, είναι απαγορευτικό να εκφέρουν γνώμη δημοσίως. Οπότε η παραφιλολογία ξεκινά να καλλιεργείται και να βρίσκει εύφορο έδαφος, μέχρι να δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που να αποδεικνύουν την αλήθεια ή το ψέμα.


Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι η θλιβερή εικόνα την αποστεωμένης Αντζελίνας προκάλεσε ερωτηματικά. Τίτλοι εφημερίδων και δελτίων ειδήσεων έκαναν λόγο για νευρική ανορεξία και διατροφικές διαταραχές. Η μόνη αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους καταστάσεις –αν δεν συντρέχει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας- τις περισσότερες φορές ξεκινούν από ψυχικές διαταραχές. Δεν είμαστε ειδικοί, αλλά σίγουρα κάτι δεν πήγαινε καλά στην καρδιά και την ψυχή της Τζολί τους τελευταίους μήνες.


Δύσκολα χωρίζει ένα ζευγάρι που ερωτεύτηκε και αγαπήθηκε παράφορα, που απέκτησε παιδιά, όσες αντιξοότητες κι αν υπάρχουν, γιατί όλοι ξέρουμε ότι ο έρωτας περνάει, αλλά η αγάπη όταν χτίζεται σε γερά θεμέλια μπορεί να ζήσει για πάντα. Πώς γίνεται όμως η αγάπη να μετατραπεί σε μίσος;


Εκείνη στην αίτηση διαζυγίου διατείνεται εν ολίγοις –πάντα βάσει δημοσιευμάτων- ότι υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ τους και ότι ο σύζυγός της έπαψε να είναι καλός μπαμπάς αφού το τελευταίο διάστημα είχε κακή διαχείριση θυμού, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα περί εξάρτησης του Μπραντ Πιτ από το αλκοόλ. Ο Πιτ αρκέστηκε σε μία λιτή ανακοίνωση μέσα από την οποία ζητά σεβασμό στα παιδιά του και την δυσάρεστη κατάσταση που βιώνει η οικογένειά του.


Οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για ξεμυάλισμα πολλών μποφόρ. Αν είναι αλήθεια ότι ο Μπραντ Πιτ ερωτεύτηκε παράφορα την συμπρωταγωνίστριά του Μαριόν Κοτιγιάρ στα γυρίσματα της ταινίας «Allied» του οσκαρικού σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ζεμέκις, τότε μιλάμε για μία ιστορία που επαναλαμβάνεται αφού όπως είναι γνωστό, το ειδύλλιο Πιτ – Τζολί, ξεκίνησε στα γυρίσματα της ταινίας Mr. & Ms. Smith όταν εκείνος ήταν ακόμα παντρεμένος με την Τζένιφερ Άνιστον. Η Άνιστον έπεσε σε βαριά κατάθλιψη, ο Πιτ ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την πιο ωραία γυναίκα του κόσμου και η Τζολί κέρδισε επάξια τον τίτλο της πιο διάσημης αντροχωρίστρας του Χόλυγουντ. Τίτλος που ξεχάστηκε σχετικά γρήγορα αφού το ζευγάρι παρέμεινε για χρόνια μαζί, ερωτεύτηκε όσο κανένα, απέκτησε πολλά παιδιά, αντιμετώπισε σαν γροθιά τα προβλήματα υγείας της Τζολί και αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο από δημοσιογράφους, φωτογράφους και θαυμαστές.


Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα ακριβή αίτια του χωρισμού. Όμως από χθες που έμαθα την είδηση, άρχισα να σκέφτομαι πόσο δυστυχισμένη και ευάλωτη θα αισθάνεται αυτή τη στιγμή η άλλοτε «τέλεια» Αντζελίνα. Γιατί αν ισχύει το σενάριο του τρίτου προσώπου τότε πονάει να είσαι η Αντζελίνα και ο άντρας σου να ερωτεύεται τη Μαριόν. Πονάει συναισθηματικά και εγωιστικά, όπως φαντάζομαι θα πονούσε και η Άνιστον πριν δεκατέσσερα χρόνια. Είναι κι αυτό που λένε οι παλιές... «Ο άντρας που άφησε άλλη για εσένα, θα αφήσει εσένα για άλλη».


Και όχι, αυτό δεν υποτιμά τη Μαριόν Κοτιγιάρ, που κατά τη γνώμη μου είναι μία από τις πιο σικάτες και γοητευτικές γυναίκες της μεγάλης οθόνης. Απλώς όλη αυτή η ιστορία που σιγοψυθιρίζεται τους τελευταίους μήνες, είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας των απλών καθημερινών ανθρώπων. Ό,τι μπορεί να συμβεί –αν ισχύουν οι φήμες- στην πιο όμορφη διάσημη και ποθητή γυναίκα του κόσμου, μπορεί να συμβεί και στην πιο όμορφη άσημη και ποθητή γυναίκα της γειτονιάς: Να χάσει τον άντρα που αγαπά, από μία όχι αντάξιά της τουλάχιστον σε φήμη και ομορφιά, που όμως παρόλα αυτά καταφέρνει να «κλέψει» τον έρωτα και το ενδιαφέρον του πιο πολυπόθητου αρσενικού που τυχαίνει να ήταν μέχρι πρότινος «δικό της».

Εγώ, ως ρομαντική ψυχή εύχομαι να ξανασμίξουν κι όλο αυτό να ήταν ένα αναγκαίο κακό για να δυναμώσει ακόμη παραπάνω η αγάπη τους. Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες... διάσημες οικογένειες.

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον.
Καλή σας μέρα!