Ένας κρυμμένος παράδεισος

Δέσποινα Καμπούρη
Ένας κρυμμένος παράδεισος

Τα τελευταία χρόνια έχω αγαπήσει τις καλοκαιρινές διακοπές στο βουνό. Μπορεί να σας φαίνεται τρελό, όμως διακοπές δε σημαίνει μόνο θάλασσα, ειδικά αν αγαπάς τη φύση.

Κάθε χρόνο πάμε οικογενειακώς στη λίμνη Τσιβλού που βρίσκεται κοντά στο εξοχικό μας. Εκεί μπορεί κανείς να κάνει κανό ή να κολυμπήσει στα καταπράσινα νερά της αν και κάποιοι είναι λίγο διστακτικοί λόγω του ανεξερεύνητου βυθού της.

oooo

Στις όχθες της υπάρχουν ξύλινα παγκάκια για πικ νικ και η υπέροχη ταβέρνα της Κατερίνας! Αν πάτε θα με θυμηθείτε!

Αυτά τα μέρη τα γνωρίζω από παιδί. Αυτό που δεν ήξερα όμως ήταν το θεματικό πάρκο του Συνεβρού "Area Synest". Ένας κρυμμένος παράδεισος στην ορεινή Αχαία που μου έκλεψε την καρδιά (και τη δική σας απ' ό,τι κατάλαβα από τα μηνύματα που μου στείλατε στα social media).

qwghjdgquw

Το Area Synest είναι ένας παράδεισος για τους φυσιολάτρες. Είναι ένα πάρκο που φτιάχτηκε κυριολεκτικά στην πλαγιά ενός βουνού που καταλήγει στο ποτάμι. Μέσα στο δάσος ξεπροβάλει μία απίθανη έκταση με διάφορα ζώα (παγώνια, κότες, γαϊδουράκι), λαογραφικό μουσείο, ξενώνες και εστιατόριο.

kampyyyyy

Αυτό ήταν το όνειρο του Μαρτίκ Μανικιάν και έπειτα από 24 χρόνια το έκανε πραγματικότητα βάζοντας όλη του την αγάπη και δημιουργώντας με ζήλο ένα πάρκο ζηλευτό! Αρχιτέκτονας και διακοσμητής στο επάγγελμα, ο Μαρτίκ κατάφερε να μετατρέψει αυτή την έκταση σε μικρό παράδεισο με πολύ μεράκι αφού πέρα από το δημιούργημα του θεού εκείνος φρόντισε για όλη την καλλιτεχνία που παρατηρεί ο κάθε επισκέπτης του πάρκου από τα πρώτα λεπτά της περιήγησής του εκεί. Σε αυτό βέβαια έχει συμβάλλει και ο Σταύρος, η ψυχή του Area Synest αλλά και ο σεφ του εστιατορίου. Αν φάτε από τα χέρια του Σταύρου θα με θυμηθείτε.

vbbb

Δε θα σας πω πολλά. Θα σας αφήσω μόνο να δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξα για εσάς και θα καταλάβετε.

Υγ: Αν το επισκεφτείτε μη παραλείψετε να σταθείτε για λίγα λεπτά κάτω από το "Πάντα βρέχει"! Θα νιώσετε παιδιά που παίζουν κάτω από τη βροχή!

kalll

Καλή σας μέρα!

Τα λέμε πάλι σύντομα με νέο blog post από Ίο!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον!