Είσαι αναντικατάστατος γιατί είσαι εσύ!

Δέσποινα Καμπούρη
Είσαι αναντικατάστατος γιατί είσαι εσύ!

"Μη το παρατραβάς, θα βρει άλλη που μπορεί να είναι καλύτερη απο εσένα. Χαλάρωσε, δεν είσαι τέλειος, αύριο θα σε διώξουν από τη δουλειά και θα βρουν κάποιον καλύτερο" κι άλλες τέτοιες τρομοκρατικές θεωρίες που ακούμε καθημερινά γύρω μας και που μέχρι ένα βαθμό μπορεί να εμπεριέχουν μια αλήθεια και μια τάση να σε προστατέψουν από το να καβαλήσεις το καλάμι. Αλλά ποιος θέλει πραγματικά να σε προστατέψει και ποιος να σε τρομάξει;

Ας είμαστε ειλικρινείς: Φυσικά και είσαι αναντικατάστατος. Όχι σε επίπεδο ικανοτήτων, αλλά σε επίπεδο ψυχής. Γιατί η ψυχή είναι σαν το δακτυλικό μας αποτύπωμα. Είναι ξεχωριστή και μοναδική όπως η ενέργεια και η προσωπικότητα κάθε ανθρώπου, είτε είναι άνδρας είτε είναι γυναίκα.

Κανείς δεν είναι ίδιος με κανέναν. Μπορεί να χωρίσεις, να βρεις έναν πολύ καλό σύντροφο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα έχει την ίδια ενέργεια με αυτόν που είχες πριν, ούτε βέβαια ότι ο τωρινός είναι χειρότερος. Είναι τόσο σημαντικό να κρατάμε τα καλά απο κάθε άνθρωπο που μπαίνει στη ζωή μας, είτε ως φίλος, είτε ως σύντροφος. Και είναι στο χέρι μας ποιες αναμνήσεις θα φυλάξουμε απο αυτόν και πόσο καλύτερους θα μας κάνει στο μέλλον.

Όμως φυσικά κάθε ανθρωπος είναι μια ξεχωριστή, αυθύπαρκτη προσωπικότητα, μοναδική, διαφορετική και αναντικατάστατη. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να σε παρασύρει. Φρόντισε να κρατήσεις το μυαλό μέσα στο κεφάλι σου, μην παρασύρεσαι απο πρόσκαιρες επιτυχίες, δούλευε συντονισμένα και άφησε τις επιτυχίες σου να κάνουν "θόρυβο". Φρόντισε να αφήσεις το αποτύπωμά σου σε ό,τι κι αν κάνεις, με ό,τι κι αν καταπιαστείς.

Πάνω απ' όλα όμως, φρόντισε να είσαι καλός. Γιατί όταν έχεις καθαρή ψυχή κανείς δε μπορεί να σε αγγίξει. Η καθαρή ψυχή είναι σαν φυσικό οχυρό που σε προστατεύει από οτιδήποτε τοξικό. Θα προσπαθήσουν να σε χλευάσουν και να σε βλάψουν κάποιοι δυστυχισμένοι άνθρωποι γιατί έτσι νομίζουν ότι παίρνουν δυναμη: Απομυζώντας το καλό των άλλων. Όμως στο τέλος της ημέρας ο νικητής θα είσαι εσύ. Γιατί η καλοσύνη σου είναι αναντικατάστατη και πάντα κερδίζει: Ανθρώπους, αγάπη, φίλους, έρωτα... Και πάντα κάτι όμορφο σε περιμένει στη γωνία. Μη το βάζεις κάτω. Πίστεψε στον εαυτό σου.

Είσαι αναντικατάστατος. Μη το ξεχνάς. Μη τους αφήσεις να σε κάνουν να το πιστέψεις. Αλλά πάτα γερά στα πόδια σου.

Να είσαι καλός.

Καλή σας μέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον!