Νομίζεις ότι ξέρεις τους άντρες; Μάλλον ήρθε η ώρα να τους μάθεις πραγματικά

Ερμιόνη Σαρρή
Νομίζεις ότι ξέρεις τους άντρες; Μάλλον ήρθε η ώρα να τους μάθεις πραγματικά

Κάτι νέο κυκλοφορεί εκεί έξω και υπόσχεται να σου «ανοίξει τα μάτια»

Η αλήθεια είναι ότι έχω μεγαλώσει με αγόρια και θα έπρεπε να τα ξέρω απ' έξω κι ανακατωτά. Διότι μπορεί όταν ήμουν μικρή, να μην είχα την ικανότητα να αντιληφθώ γιατί έπαιζα πάντα τερματοφύλακας-ακόμη και το μέγεθός μου είναι παράταιρο με τη θέση αυτή-ούτε γιατί φυλούσα πάντα στο κρυφτό-πίστευα ότι ήμουν απλά η πιο αργή όταν έπρεπε να «φτύσω»-ούτε φυσικά και γιατί στο μακροβούτι εγκατέλειπα πάντα πρώτη την προσπάθεια-εμφανώς μπλαβιασμένη-. Έκανα όμως υπομονή, και πίστευα ότι μεγαλώνοντας θα μπορούσα να αποκρυπτογραφήσω τους ανδρικούς κώδικες, να καταλάβω την ανδρική ιδιοσυγκρασία και τελοσπάντων να μπορώ να συνεννοηθώ μαζί τους-από τα πιο απλά μέχρι και τα πιο σύνθετα-.

Ήταν λίγο μετά τη δύσκολη και σκοτεινή περίοδο της εφηβείας-για μένα πίσσα σκοτάδι θα έλεγα-όταν συνειδητοποίησα κάτι που η μαμά, η θεία μου και η γιαγιά μου ήξεραν από χρόνια: Τους άντρες δεν πρόκειται να τους καταλάβουμε ποτέ, όπως φυσικά ούτε κι εκείνοι εμάς! Ομολογώ, ότι παρόλο που το περιβάλλον με αποθάρρυνε, εγώ δεν το έβαλα κάτω και προσπάθησα να αφουγκραστώ το ανυποψίαστο αγόρι εκεί έξω, να αρνηθώ με σθένος το γνωμικό «Όλοι οι άντρες είναι γουρούνια», και να δω και τη θετική τους πλευρά.

Κάποιες φορές η αλήθεια είναι ότι δεν την εντόπιζα, μάλλον γιατί δεν έψαχνα καλά ή τουλάχιστον όχι μεθοδικά. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί όταν βλέπουν μπάλα όλα τα υπόλοιπα γύρω τους εξαφανίζονται-ναι και η καλή τους μαζί-ή γιατί η βόλτα με φίλους για μπύρες είναι στιγμή ιερή, ή γιατί ψωνίζουν δύο φορές το χρόνο ΜΟΝΟ, ή γιατί έχουν λατρεία με το αυτοκίνητο που οδηγούν, ή γιατί τους αρέσει να κοιμούνται 12ωρα-χωρίς να χορταίνουν ύπνο προφανώς-ή γιατί μετά το σεξ, εξαφανίζονται και δεν απαντούν στα μηνύματα, ή γιατί πετάγονται μέχρι το περίπτερο και μεταναστεύουν σε άλλη χώρα, ή γιατί όταν ερωτευτούν το κάνουν αληθινά και με όλο τους το είναι! Ε αυτό το τελευταίο μπορώ να τους το αναγνωρίσω και με το παραπάνω! Όπως και τα άλλα βέβαια, αλλά ουδείς τέλειος.

Και πάνω που θα με κυρίευε η απελπισία και θα με έπνιγε το δίκιο-ίσως και το άδικο μαζί-κάτι αχνοφάνηκε στο ελληνικό διαδίκτυο το οποίο υπόσχεται να δώσει ελπίδα σε όλα τα προβληματισμένα κορίτσια εκεί έξω και φυσικά να τις βοηθήσει να καταλάβουν το σύγχρονο άντρα λίγο καλύτερα. Ναι είναι το Ratpack.gr το οποίο εκτός του ότι το κρατάει αληθινό, λέει και μεγάλες αλήθειες. Γιατί στο κάτω κάτω στο τέλος τι μένει; Η αλήθεια, η ειλικρίνεια και η καλή παρέα βρε κορίτσια. Το Ratpack.gr λοιπόν αποτελείται από μία παρέα αντρών, οι οποίοι δίχως φόβο αλλά με πολύ πάθος και όρεξη, απαντούν με τον καλύτερο τρόπο στο Queen.gr και σε όλες τις γυναίκες εκεί έξω, διότι καλώς ή κακώς στο ίντερνετ θα πρέπει να υπάρχει ποικιλία και πολυφωνία. Παιδιά καλωσήρθατε γιατί είχε αρχίσει να μας «τρώει» η μοναξιά.