Kάθε χρόνο τα ίδια: 5 υποσχέσεις (στον εαυτό σου) που ούτε φέτος θα κρατήσεις

Γωγώ Φούντα
Kάθε χρόνο τα ίδια: 5 υποσχέσεις (στον εαυτό σου) που ούτε φέτος θα κρατήσεις

Είπες κάτι;

Ε βέβαια, ο Ιανουάριος βρίσκεται ήδη στην τρίτη ημέρα, κάτι που σημαίνει ότι οι γιορτές τελείωσαν, ok μένουν τα Θεοφάνεια αλλά κι αυτά πέφτουν Σάββατο οπότε δεν αλλάζει και κάτι δραματικά, οπότε ήρθε η ώρα να αφήσεις τα πανηγύρια και να ασχοληθείς με σοβαρά θέματα. Αρχικά να σε ενημερώσω ότι σε χωρίζουν μόλις 4 μήνες από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, οπότε μία ματιά σε μαγιό και beachwear θα ήτο απαραίτητη –με είπε κάποια τρελή;-. Στα σοβαρά θέματα τώρα: Ακόμη μία χρονιά είπες ότι θα αλλάξεις πράγματα στη ζωή σου. Έκατσες, τα σημείωσες, έβαλες και κιτρινάκι για να τονίσεις τα βασικά και σημαντικά σημεία, και είσαι έτοιμη να θέσεις σε εφαρμογή το σχέδιό σου. Βρε τέρας, ποια νομίζεις ότι κοροιδεύεις; Αφού ξέρεις καλά-εγώ πριν από σένα- ότι δε θα τηρήσεις απολύτως τίποτα ΚΑΙ αυτή τη χρονιά. Εγώ σου έχω τις βασικές (ψεύτικες) υποσχέσεις που θα δώσεις και πάλι στον εαυτό σου, έτσι για να ευθυμήσουμε και λίγο.

Το καλοκαίρι θα έχω κοιλιακούς και θα είμαι 5 κιλά πιο λεπτή

Μεταξύ μας τώρα, τη διατροφή και τη γυμναστική, αν τα ξεκινήσεις ποτέ, θα τα κρατήσεις ένα-άντε δύο το πολύ μήνες-. Παρατηρημένα στα γυμναστήρια τον Ιανουάριο δε βρίσκεις ούτε στασίδι για να ξαποστάσεις. Παρατηρημένα μέχρι τον Μάρτιο, θυμίζουν πόλεις-φαντάσματα. Θέλεις να διαφοροποιηθείς; Ξεκίνα τον Μάρτιο για να προλάβει να σου μείνει λίγη γράμμωση μέχρι τέλη Μαΐου-δεν πιστεύω να είσαι από τις αλλόκοτες που βγαίνουν στην παραλία τον… Αύγουστο;;;;;;-.



Θα ξεκινήσω νέες δραστηριότητες και τα Σαββατοκύριακά μου δε θα είναι μόνο αλκοόλ και delivery

Και έρχεται εκείνο το ρημάδι το Σάββατο που οι φίλες σου βγαίνουν για ποτάρες, αλλά εσύ λες το βροντερό το «όχι» γιατί την επόμενη θα πας πεζοπορία με την ξαδέρφη σου. Οι ώρες δεν περνούν. Βλέπεις μία ταινία, βλέπεις και δεύτερη και παράλληλα προσπαθείς να σκεφτείς σε ποιο μαγαζί και σε ποιο ποτό να είναι τώρα οι άλλες. Την επόμενη στην πεζοπορία ραγίζεις αστράγαλο, και τελικά δεν ξαναπάς ποτέ. Ναι, το Athens by night σε καλωσορίζει και πάλι.



Θα κάνω επιτέλους σχέση

Θα βγαίνεις ραντεβού με αξιόλογα παιδιά, θα προτιμήσεις ήρεμες καταστάσεις και ο μοναδικός σκοπός σου θα είναι να βρεις το λιμάνι σου. Αμ δε. Στο πρώτο μήνυμα του Γιάννη-που μπαίνει και βγαίνει στη ζωή σου καμιά 5ετία-εσύ σπεύδεις να βρεθείς στην αγκαλιά του, περνάτε ένα δίμηνο ζάχαρη και μετά αυτός εξαφανίζεται. Μάρτιο λοιπόν εσύ ξεκινάς το ποτό για να ξεχάσεις, και το delivery… γιατί το ποτό σου φέρνει πείνα. Μέχρι τον Μάιο αντί να χάσεις 5 κιλά, έχεις πάρει 7, και τελικά παραπονιέσαι ότι έτσι όπως είσαι δε θα γυρίσει να σε κοιτάξει κανείς. Σίγουρα όχι ο Γιάννης ο οποίος θα επανέλθει σε κανά χρόνο.



Θα διακοσμήσω το σπίτι μου όπως έχω ονειρευτεί

Ξεκινάς, ψάχνεις, βρίσκεις, αγοράζεις. Και πόσα πράγματα να αγοράσεις; Δύο; Τρία; Τον πρώτο μήνα μπαίνεις μέσα, σου μένει ένα ωραίο φωτιστικό και ένας μίνιμαλ πίνακας, νευριάζεις γιατί δεν μπορείς να πας ούτε σινεμά με την αφραγκία σου, και εγκαταλείπεις το σχέδιο ανανέωσης της φωλίτσας σου. Μια χαρά βολεύεσαι και στο 20ετίας κρεβάτι που σου χάρισε η θεία σου.



Θα προσπαθώ να συγκρατώ τα νεύρα μου

Βρε αθώο μου παιδί, αφού ξέρεις ότι στην πρώτη στραβή θα βγεις εκτός εαυτού με άσχημες συνέπειες για τους γύρω σου, γιατί λες πράγματα που δε θα τηρήσεις; Ναι ξέρω, μερικοί άνθρωποι υπάρχουν για να σε ταράζουν αλλά και πάλι… Μήπως θα αλλάξεις εσύ τον κόσμο;