Πώς να νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο σεξ

Πατουχέα Μαριάννα
Πώς να νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο σεξ

Αν είσαι κι εσύ λίγο ντροπαλή «κάτω από τα σεντόνια», σου έχουμε μερικά tips για να επικεντρωθείς στο σημαντικότερο κομμάτι της στιγμής και όχι στα επουσιώδη.

Προσπάθησε να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Αν αισθάνεσαι καλά με τις διατροφικές σου συνήθειες και κατ’ επέκταση με το σώμα σου, τότε σίγουρα θα θέλεις να το «μοιραστείς» με τον σύντροφό σου. Αντίθετα, έρευνες έχουν δείξει πως το 1/5 των γυναικών που δεν ήταν ικανοποιημένες με την εμφάνισή τους, ανέβαλαν και εν τέλει ακύρωναν την σεξουαλική επαφή με το σύντροφό τους.

Μην ξεχνάς τον εσωτερικό σου κόσμο

Αφού μιλήσαμε για την εμφάνισή μας, είναι ώρα να παραδεχτούμε ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ο ψυχικός σου κόσμος. Κλείσε τα μάτια, απόλαυσε την στιγμή, επικεντρώσου στα αγγίγματα και άφησε πίσω σου τις αμφιβολίες για το σώμα σου.

Σκέψου τα πολλαπλά οφέλη

Το σεξ αποτελεί τον φυσικότερο τρόπο αποβολής του άγχους που μας γεμίζει η καθημερινότητα. Οι τρεις κυρίαρχες ορμόνες του, η αδρεναλίνη, η νορεπινεφρίνη και η κορτιζόλη είναι αυτές που πυροδοτούν τα επίπεδα του στρες και εμποδίζουν την σκέψη σου να αποβάλλει αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα.

Κράτα σημειώσεις

Κάθε φορά που ο σύντροφός σου σε κολακεύει κάνοντας ένα όμορφο σχόλιο για τα μάτια ή τις καμπύλες του κορμιού σου, κατάγραψέ το. Έτσι, τις δύσκολες εκείνες στιγμές που αμφισβητείς ακόμα και τα προφανή, μπορείς να ανατρέξεις στις σημειώσεις σου και να επαναφέρεις τους δείκτες της αυτοπεποίθησής σου.

Βάλε στην άκρη τις selfie

Μη μου πεις ότι δε σε «ρίχνει» ψυχολογικά κάθε φορά που βλέπεις τις αναρτημένες στα social media φωτογραφίες. Μην ξεχνάς, όμως, ότι αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τα αληθινά κορμιά και πρόσωπα των γυναικών εκεί έξω. Προσπάθησε να επικεντρωθείς στην δική σου σεξουαλική ζωή και να διοχετεύσεις σε αυτήν όλη σου την ενέργεια.

Η συμπεριφορά σου.. απέναντι σου

Ναι εντάξει, κατανοώ τις σκέψεις σου και τους προβληματισμούς σου για κάθε τι που σε ενοχλεί στην εμφάνιση σου, όμως, η αλήθεια είναι πως όταν ένα ζευγάρι είναι καιρό μαζί δεν σκέφτεται αυτές τις μικρές –για εσένα- ατέλειες.

Όχι άλλη κριτική

Να είσαι σίγουρη πως εκείνη την στιγμή όχι μόνο δεν σε κρίνει, αλλά ο σύντροφος σου σε βλέπει σαν την ιδανική γυναίκα που τον εμπιστεύεται αρκετά για να ξαπλώνει γυμνή δίπλα του.

Γυμναστική και πάλι γυμναστική

Οι γυναίκες που ασκούνται συχνά έχουν περισσότερα αποθέματα ενέργειας –και όρεξη- για να επιδοθούν στο σεξ. Κι αν ήδη σκέφτεσαι που θα χωρέσεις το γυμναστήριο, θέλω μόνο να σου υπενθυμίσω πως το σεξ αποτελεί την καλύτερη μορφή γυμναστικής.

Δεν σε πείσαμε, ακόμα;

Δες επίσης:

Οι άντρες απαντούν: Για ποιο λόγο δίνουν το like τους στα social media;