Γιατί οι άντρες απιστούν; Οι ειδικοί εξηγούν!

Πατουχέα Μαριάννα
Γιατί οι άντρες απιστούν; Οι ειδικοί εξηγούν!

Σε περίπτωση που αναρωτιόσουν, σου έχουμε την απάντηση

Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων, ο άνδρας -ως πολυγαμικό ον- είναι αυτός που οδηγείται συχνότερα στην απιστία σε σχέση με τη γυναίκα. Αντίθετα με την κοινή αντίληψη πως το κίνητρό του είναι πάντα το σεξ και η αναζήτηση του "νέου και του διαφορετικού" που θα τον ανανεώσει, οι ειδικοί απαριθμούν τους λόγους που μάλλον δεν είναι τόσο επιφανειακοί όσο ακούγονται.

  1. Νιώθει ευνουχισμένος

Και πάει αλλού για να βεβαιωθεί πως δεν είναι! Η αλήθεια είναι πως με την πάροδο των χρόνων εμείς οι γυναίκες έχουμε αναλάβει περισσότερους ρόλους απ’ όσους είχαμε κάποτε, με βασικό αυτόν του κυνηγού. Ασυνείδητα, το αντίθετο φύλο αισθάνεται τη δύναμή του να αμφισβητείται και τότε αρχίζει να νιώθει ότι η σύντροφός του μπαίνει στα χωράφια του, τον παραγκωνίζει, τον ανταγωνίζεται και ταυτόχρονα τον ακυρώνει και τον υποτιμά. Δεν είναι και παράλογο, λοιπόν, να καταφύγει στην αγκαλιά μιας γυναίκας που τον τοποθετεί και πάλι στο θρόνο του.

  1. Απέκτησε δεύτερη μαμά

Μην ψάχνεις ποια, εσύ είσαι αυτή. Μπορεί μια περιποιητική γυναίκα να αποτελεί την ιδανική σύντροφο, η υπερβολική φροντίδα όμως που θυμίζει εκείνη της «μαμάς» αποτελεί το μεγαλύτερο φάουλ της. Αν ένας άντρας έχει δίπλα του μια γυναίκα που θυμίζει περισσότερο τη μητέρα του και όχι την ερωτική του σύντροφο, αργά ή γρήγορα θα αναζητήσει την δεύτερη στα μάτια κάποιας άλλης.

  1. Έχει υπερβολικό στρες

Όχι δεν απιστούν όλοι οι αγχωμένοι αυτού του κόσμου, αλλά πολλοί από αυτούς αντιλαμβάνονται την «παρανομία» τους ως μια διαφυγή από τον άκρως απαιτητικό τρόπο ζωής τους. Το συνεχές άγχος της καθημερινότητας, η ανεργία, οι επαγγελματικοί προβληματισμοί, οι δυσκολίες, οι απαιτήσεις που δεν τελειώνουν ποτέ, αποτελούν μερικούς από τους παράγοντες που είναι ικανοί να τον οδηγήσουν σε μια «ανάσα» με έναν ευχάριστο και απολαυστικό τρόπο.

  1. Το φτωχό σεξ

Όταν λέμε φτωχό σεξ, εννοούμε την πιθανότητα ο ίδιος να μην λαμβάνει σεξουαλική ικανοποίηση μέσα στο πλαίσιο της σχέσης,, είτε λόγω μειωμένης συχνότητας των ερωτικών επαφών, είτε λόγω της κακής ποιότητάς τους. Η έλλειψη πρόκλησης, προκαταρκτικών παιχνιδιών ή οι ανεκπλήρωτες ανδρικές φαντασιώσεις, στοιχεία που ερωτικά τον ανυψώνουν, είναι άκρως απαραίτητα για να κρατήσουν την φλόγα αναμμένη και να μην του δημιουργήσουν την ανάγκη να τα «καλύψει» από αλλού.

  1. Η παραμελημένη εικόνα (σου)

Σκέψου να έβλεπες καθημερινά τον σύντροφό σου απεριποίητο, ατημέλητο και απαθή απέναντι στην εικόνα του. Ναι, ξέρουμε ότι δεν γίνεται με τόσες υποχρεώσεις να είσαι μονίμως στην τρίχα αλλά μια στοιχειώδη περιποίηση μπορείς να την κάνεις (κυρίως για εσένα). Σκέψου πόσο διαφορετική θα είναι και η ψυχολογία σου αλλά και η ερωτική διάθεσή του συντρόφου σου.