Διακόσμησε το δωμάτιο σου με κάποιο από αυτά τα φυτά και εξασφάλισε καλύτερο ύπνο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Διακόσμησε το δωμάτιο σου με κάποιο από αυτά τα φυτά και εξασφάλισε καλύτερο ύπνο

Και όμως αυτό θα σε βοηθήσει

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά διαβάσαμε πως τα φυτά στο μπάνιο ήταν το απόλυτο trend που κυριαρχούσε στο Instagram. Σύμφωνα με το Elle Decor όμως τα φυτά στο υπνοδωμάτιο είναι το νέο επόμενο μεγάλο trend που πρέπει να ακολουθήσεις/υιοθετήσεις. Αν και δεν είναι μυστικό ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν πολλά οφέλη υγείας και ευεξίας, μια μελέτη της NASA απέδειξε ότι η προσθήκη πρασίνου στην κρεβατοκάμαρά σου μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σου.

Το ξένο site thejoyofplants.co.uk έμαθε ποια είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου που ταιριάζουν καλύτερα στην κρεβατοκάμαρά σου και θα σου χαρίσουν έναν βαθύ και ξεκούραστο ύπνο:

1. Φοίνικας Αρέκα: Αυτός ο φοίνικας είναι υπέροχος αν υποφέρεις τακτικά από κρυολογήματα επειδή απελευθερώνει υγρασία στον αέρα, γεγονός που θα σε διευκολύνει να αναπνέεις καλύτερα καθώς θα αρχίσεις να κοιμάσαι.

2. Aloe Vera: Η NASA ονόμασε αυτό το φυτό ως ένα από τα καλύτερα για τον καθαρισμό του αέρα, επειδή απελευθερώνει οξυγόνο όλη τη νύχτα, καθιστώντας το την ιδανική προσθήκη στο υπνοδωμάτιο σου.

3. Κισσός (English Ivy): Ερευνητές του Αμερικανικού Κολλεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας ανακάλυψαν ότι αυτός ο τύπος κισσού αφαιρεί το 78% του αερομεταφερόμενης μούχλας σε μόλις 12 ώρες.