3 πράγματα που κανένας ξενοδόχος δε θα ήθελε να γνωρίζεις

Ερμιόνη Σαρρή
3 πράγματα που κανένας ξενοδόχος δε θα ήθελε να γνωρίζεις

Sorry, αλλά έπρεπε να τα μάθεις!

Κοίταξε να δεις, κάθε επάγγελμα έχει και το ένοχα μυστικά του. Έτσι και οι ξενοδόχοι θα ήθελαν να μη γνωρίζουμε κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν τα δωμάτιά τους σε όποια άκρη του κόσμου και αν βρίσκονται αυτά. Πριν στα αναφέρουμε, όμως, θα θέλαμε να σου τονίσουμε πως ό,τι διαβάσεις παρακάτω δεν ισχύει απαραίτητα και για το κάθε ξενοδοχείο που επισκέπτεσαι. Μερικά είναι πιο καθαρά από όσο πιστεύεις και μερικά όχι.

1. Τα στρώματα δεν καθαρίζονται όσο συχνά πιστεύεις: Στο θέμα σεντόνια, μη αγχώνεσαι καθόλου αλλά, όπως διαβάσαμε, τα στρώματα στα κρεβάτια ενός ξενοδοχείου δεν καθαρίζονται όπως ακριβώς πρέπει. Οι σχολαστικοί θα έλεγαν πως μετά από κάθε επισκέπτη, το στρώμα θα έπρεπε να καθαρίζεται αλλά... οκ! Νομίζουμε όμως πως μία μέση λύση πρέπει να υπάρχει για να «σκοτώνονται» τα μικρόβια.

2. Τα ποτήρια μέσα στο δωμάτιο δεν είναι πάντα καθαρά: Στην ίδια κατηγορία με τα ποτήρια πολλοί τοποθετούν ακόμα και το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Αν σκεφτείς, τα ποτήρια παραμένουν για πολλές ώρες εκτεθειμμένα μέσα στο δωμάτιο (σκόνηηηηη) ενώ αν δεν τα έχει χρησιμοποιήσει ο προηγούμενος, ίσως και να μην πάνε ποτέ για πλύσιμο.

3. Πολλές καθαρίστριες πληρώνονται ανάλογα με τον αριθμό των δωματίων που καθάρισαν: Αυτός μας παραξένεψε λιγάκι αλλά έπρεπε να στο μεταφέρουμε. Αν όντως ισχύει, σκέψου πως το κίνητρο είναι η ποσότητα και όχι η ποιότητα. Μας «έπιασες»;

Να τονίσουμε ξανά πως τα παραπάνω δεν ισχύουν για όλα τα ξενοδοχεία για τυχόν παρεξηγήσεις.