Μην πετάς το μπουκάλι!

Ερμιόνη Σαρρή
Μην πετάς το μπουκάλι!

Την τελευταία φορά που πήγα στο εξοχικό μας, ανακάλυψα μερικές διακοσμητικές αλλαγές που είχε κάνει η μητέρα μου. Ένα καινούργιο τραπεζάκι, ένα φωτιστικό, μια κατασκευή με ένα παλιό ξύλινο κουπί που βρήκε στην παραλία και μία σύνθεση με διάφανα μπουκαλάκια και μαύρες πέτρες που μάζεψε από τη θάλασσα και τοποθέτησε στη βεράντα μας... Μα, για μισό λεπτό, αυτά είναι μπουκαλάκια από Ούζο Πλωμαρίου... Πώς δεν το είχα σκεφτεί εγώ αυτό;

ouzo 1

Πόσες χρήσεις μπορεί να έχει τελικά ένα άδειο διάφανο μπουκάλι Ούζου; Πόσα πράγματα, άραγε, μπορώ να σκεφτώ να κάνω με αυτό; Ένα νέο project ξεκίνησε! Προμηθεύτηκα (αρκετά) Ούζο Πλωμαρίου και με τα άδεια (πλέον) μπουκάλια ξεκίνησα τις κατασκευές (κι αν πέρασαν νύχτες με μεζεδάκια στη βεράντα μου για να το πετύχω αυτό)!

Βάση για κοσμήματα

Κάπου το είχα δει, δεν θυμάμαι που, σε κάποιο blog ίσως. H αλήθεια είναι ότι έχω πολλά κοσμήματα που καθημερινά τα μπλέκω ψάχνοντας κάποιο βιαστικά και από καιρό ήθελα να δημιουργήσω ή να αγοράσω μία βάση για να τα έχω πιο τακτοποιημένα. Έπλυνα καλά το μπουκάλι και το άφησα να στεγνώσει. Με οινόπνευμα αφαίρεσα την ετικέτα. Μέσα του τοποθέτησα σύρματα σε διάφορα ύψη κομμένα, που έστριψα στο τελείωμά τους δημιουργώντας «υποδοχές». Στις υποδοχές αυτές κρέμασα μερικά από τα κολιέ μου. Σε ένα δεύτερο μπουκάλι δίπλα τοποθέτησα ένα μεγάλο βραχιόλι στο στόμιο του μπουκαλιού και ένα ακόμα κολιέ... Και ιδού το αποτέλεσμα!

ouzo 2

Μικρό διακοσμητικό φωτιστικό

Τοποθέτησα δύο άδεια μπουκάλια στο πάτωμα της βιβλιοθήκης μου (κοντά σε πρίζα). Γύρω τους τοποθέτησα ασύμμετρα φωτάκια με φωτεινά αστέρια που κρέμονται στον τοίχο. Το βράδυ σβήνω τα υπόλοιπα φώτα και αφήνω μόνο αυτά! Είναι πανέμορφα! Συμφωνείς;

ouzo3

Διακοσμητικά βάζα/ βάσεις για λουλούδια

Τα καλοκαιρινά καλέσματα είναι πολλά. Φίλοι έρχονται συχνά στο σπίτι για κουβέντα και φαγητό και σε ένα από αυτά θέλησα να κάνω το χώρο μου λίγο πιο όμορφο με λίγα λουλούδια. Τοποθέτησα τα διάφανα μπουκαλάκια στη σειρά, τα γέμισα νερό και με σπάγκο έδεσα το στόμιό τους και τα κρέμασα ασύμμετρα σε ένα δοκάρι που έχω πάνω από το τραπέζι. Τοποθέτησα από ένα χρωματιστό λουλούδι σε κάθε μπουκάλι και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό! Σε λίγα μόνο λεπτά είχα έναν χρωματιστό και άερινο κήπο στο μπαλκόνι μου!

ouzo4

Φαντασία υπάρχει και είμαι σίγουρη ότι και εσύ μπορείς να σκεφτείς όμορφες και πρακτικές χρήσεις ενός άδειου μπουκαλιού ούζου! Την επόμενη φορά που θα απολαύσεις ένα Ούζο Πλωμαρίου πάρε μαζί σου το όμορφο «σώμα» του και ξεκίνα τις κατασκευές!