Το λάθος που κάνεις και «σπάνε» τα αβγά κατά το βράσιμο!

Συχνά, προσπαθώντας να βράσεις κάποιο αβγό αντικρίζεις κάποια ραγίσματα ή και συχνά έρχεσαι αντιμέτωπη με σπασίματα σε τέτοιο βαθμό που να "δραπετεύει" ποσότητα από ασπράδι μέσα στο βραστό νερό. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό για αβγά χωρίς σπασίματα και ραγίσματα;

Ο λόγος λοιπόν που σπάει το αβγό σου κατά την προσπάθειά σου να το βράσεις είναι η θερμοκρασία. Εσύ το ρίχνεις στο μπρίκι (ή το μικρό κατσαρολάκι) αμέσως μόλις το βγάζεις από το ψυγείο και εδώ σκάει το κόκκινο x του λάθους. Για να αποφύγεις την κατάσταση αυτή πρέπει να τα βγάζεις από το ψυγείο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τα βράσεις. Τα αβγά πρέπει να πάρουν τη θερμοκρασία του δωματίου. Τώρα έμαθες!

 

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης