Έχεις μυρμήγκια στο σπίτι σου; Δες 3 τρόπους για να τα αντιμετωπίσεις φυσικά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έχεις μυρμήγκια στο σπίτι σου; Δες 3 τρόπους για να τα αντιμετωπίσεις φυσικά

Και πες αντίο στα μικρά ενοχλητικά αυτά έντομα

Αν τα μυρμήγκια είναι εχθρός σου για αρκετό καιρό και ενώ καθαρίζεις, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να τα απομακρύνεις μάλλον κάνεις κάτι λάθος. Τα έντομα αυτά είναι τόσο ενοχλητικά, όσο και το ζουζούνισμα των κουνουπιών στο αυτί σου την ώρα που σε έχει πάρει ο ύπνος, γι’ αυτό και πρέπει να πάρεις κάποια πιο δραστικά μέτρα ίσως.

Δες παρακάτω μερικά κόλπα που μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από αυτά με φυσικό τρόπο και χωρίς καθόλου κόπο.

#1. Κράτα την κουζίνα σου καθαρή
Αυτό φυσικά δεν περίμενες εμάς να σου το πούμε, αλλά σε περίπτωση που είχες παραλείψει τον καθαρισμό της σου λέμε τα εξής:
-Μην αφήνεις τα βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη σου. Είναι λογικό ότι αφού τα χρησιμοποιήσεις, πρέπει και να τα πλύνεις.
-Τα σκουπίδια της κουζίνας, όπως τα αποφάγια, οι φλούδες λαχανικών και φρούτων, τα κόκαλα ψαριών, δεν πρέπει να φυλάσσονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στον κάδο απορριμμάτων της κουζίνας. Προσπάθησε να τα πετάξεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
-Βεβαιώσου ότι τα μπουκάλια σάλτσας, τα δοχεία μαρμελάδας και μελιού δεν έχουν καθόλου υπολείμματα στο εξωτερικό τους.

#2. Κλείσε τους την είσοδο
-Αν γνωρίζεις ήδη τις ζώνες που χρησιμεύουν ως διευκόλυνση εισόδου για τα μικροσκοπικά αυτά πλάσματα, χρησιμοποίησε σαπουνόνερο για να σιγουρευτείς ότι τα μυρμήγκια δεν θα έχουν την ευκαιρία να εισέλθουν.
-Το μαύρο πιπέρι, η πάπρικα, η κανέλα, το έλαιο εσπεριδοειδών και το κουρκούμι δρουν επίσης ως μεγάλα φυσικά αμυντικά φράγματα και ρίχνοντας κάποιο από αυτά γύρω από την είσοδο θα σου εξασφαλίσουν την απαγόρευση εισόδου των μυρμηγκιών στο σπίτι σου.
-Κάτι ακόμη που μπορεί να βοηθήσει, είναι το να ρίξεις αλάτι απευθείας στο μονοπάτι τους.

#3. Ψέκασε τις πύλες εισόδου τους
-Τα μυρμήγκια δεν αγαπούν τη μυρωδιά του σκόρδου και της καμφοράς. Πασπάλισε λοιπόν τις φιλικές προς τα μυρμήγκια ζώνες με αυτά.
-Η καλλιέργεια λεβάντας ή μέντας γύρω από τις περιοχές εισόδου είναι επίσης μια καλή ιδέα.
-Σε ένα βαποριζατέρ ρίξε ίσα μέρη νερού και λευκού ξιδιού. Στη συνέχεια, ψέκασε με αυτό στις φωλιές τους και στις περιοχές γύρω από αυτές ή όπου αλλού έχεις δει τα έντομα. Τα μυρμήγκια μισούν τη μυρωδιά του ξιδιού.