Μετακομίζεις; Δες 4 τρόπους για να μεταφέρεις τα έπιπλα σου χωρίς ζημιές ή απώλειες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μετακομίζεις; Δες 4 τρόπους για να μεταφέρεις τα έπιπλα σου χωρίς ζημιές ή απώλειες

Γιατί το τελευταίο που θες είναι να σπάσει κάτι στη διάρκεια αυτής

Η μέρα της μετακόμισης είναι ένα κομμάτι δύσκολο για όλους και σε καμία περίπτωση δεν θες να πάει κάτι στραβά την ημέρα αυτή. Φυσικά όμως και υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορούν να μην πάνε όπως ακριβώς τα θες και η καταστροφή των πολύτιμων –αν μη τι άλλο- επίπλων σου θα μπορούσε να είναι μέσα σε αυτά.

Είτε τα έπιπλα σου είναι ακριβά, είτε όχι πρέπει να τα προσέξεις και να τα προστατεύσεις όσο θα γίνεται η μετακόμιση, γιατί σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θες είναι να χτυπηθούν κάπου και να χαλάσουν. Παρακάτω λοιπόν θα δεις 4 τρόπους που μπορείς να ακολουθήσεις, προκειμένου να κάνεις την διαδικασία πιο σίγουρη και ασφαλή.

#1. Γίνε δημιουργική
Το περιτύλιγμα φυσαλίδων είναι προφανώς απαραίτητο όταν πρόκειται για μετακόμιση, αλλά συνήθως καταλαμβάνει πολύ χώρο στις κούτες, plus δεν είναι και το καλύτερο για το περιβάλλον. Τα εύθραυστα αντικείμενά σου, όπως κορνίζες ή μικρότερα έπιπλα, μπορούν να τυλιχτούν σε παλιά σεντόνια, κουβέρτες ή εφημερίδες για να μειώσουν το χώρο και τα περιβαλλοντικά εχθρικά απόβλητα.

#2. Προστάτευσε τα πόδια των επίπλων
Όταν μετακινείς πλαίσια κρεβατιού, ντουλάπια ή γραφεία, τύλιξε παλιές κάλτσες γύρω από τα πόδια και κράτησε τις ασφαλείς με λαστιχάκια. Αυτό αποτρέπει τις ζημιές στους τοίχους ή τις γρατζουνιές στα δάπεδα από σκληρό ξύλο.

#3. Το σπρώξιμο είναι φίλος σου
Σπρώχνοντας ένα βαρύ αντικείμενο στο πάτωμα είναι πάντα πιο εύκολο από το να το κουβαλήσεις, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ολισθητήρες επίπλων . Πλαστικούς ολισθητήρες θα βρεις στα περισσότερα καταστήματα, αλλά τα πλαστικά καπάκια από τα τάπερ σου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικές λύσεις εάν δεν έχεις χρόνο να βγεις να αγοράσεις.

#4. Προστάτεψε το στρώμα σου
Το στρώμα σου πρέπει να υποστεί όσο το δυνατόν λιγότερη κάμψη. Οι ειδικοί συνιστούν τη μέτρηση του μεγέθους της εισόδου σου για να βεβαιωθείς ότι το στρώμα σου θα είναι σε θέση να περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπλέον, επένδυσε σε έναν σάκο στρώματος για να το προστατεύσεις από τυχόν ατυχήματα και λεκέδες.