Πώς θα επιλέξω χαλί για το χώρο μου;

Πώς θα επιλέξω χαλί για το χώρο μου;

Τα τελευταία χρόνια οι νέες νοικοκυρές γινόμαστε ολοένα και πιο απαιτητικές σε ότι έχει να κάνει με αγορές που θα πραγματοποιήσουμε για το σπίτι μας. Ζητάμε άριστη ποιότητα, όμορφα σχέδια, αντοχή, διαχρονικότητα και πάνω από όλα ασφάλεια! Πώς, όμως θα μπορέσουμε να διαλέξουμε? Με ποια κριτήρια θα αξιολογήσουμε το προϊόν και προπάντων που θα τα αναζητήσουμε;

Η συλλογή χαλιών Colore Colori μας ενημερώνει για τα τρία πιο βασικά κριτήρια επιλογής χαλιού! 



1) Ελέγχω αν είναι πιστοποιημένα για μη αλλεργιογόνες χρωστικές ουσίες από έγκυρα ιστιντούτα (αναζητήστε τον κωδικό πιστοποίησης προϊόντος). Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε το περιβάλλον μας, ώστε να είναι φιλικό προς την υγεία μας και σίγουρα να έχουμε την πιστοποίηση ότι το προϊόν που διαλέγουμε είναι χωρίς αλλεργιογόνες χρωστικές ουσίες.
2) Επιλέγω βάση ευρωπαϊκών προδιαγραφών που ορίζονται από καθορισμένα από την Ε.Ε και αναγνωρίσιμα σύμβολα «Ευρωπαϊκά σύμβολα ταξινόμησης ποιότητας». Τα σύμβολα αυτά προσδιορίζουν την αντοχή στο χρόνο, τη χρήση (βαριά ή ελαφριά), το αν διαχέεται ο ήχος. Βασικό σήμα είναι αυτό που προσδιορίζει την αντιβακτηριδιακή προστασία, καθώς και αυτό που ορίζει την αντιστατική συμπεριφορά. Λόγω της αντιστατικής συμπεριφοράς, δεν δημιουργείται στατικός ηλεκτρισμός και η σκόνη και τα χνούδια καθαρίζονται και απορροφώνται εύκολα με την ηλεκτρική σκούπα. Κατά συνέπεια, με την απομάκρυνση της σκόνης, δεν αναπτύσσονται βακτηρίδια και μικροοργανισμοί, μια από τις κύριες αιτίες που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα.
3) Διαλέγω βάση κυρίαρχων χαρακτηριστικών προϊόντος όπως είναι το βάρος (το οποίο συνάδει με την αντοχή), η σύνθεση (σχετίζεται με την ανθεκτικότητα), η πυκνότητα του πέλους και των κόμπων, δηλαδή πόσο πυκνά έχει υφανθεί το νήμα (προσδιορίζει την αντοχή και την ανθεκτικότητα). Για να καταλάβετε, τη σημασία του βάρους και των υπόλοιπων ιδιοτήτων κατασκευής ενός χαλιού, αρκεί να σας πούμε ότι με κάθε ένα πάτημά μας, ασκούμε πάνω στο χαλί πίεση 3-4 φορές μεγαλύτερη από το βάρος μας!

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέψτε στην ιστοσελίδα της συλλογής Colore Colori ή ρωτήστε τους ειδικούς info@colorecolori.gr.