5 φθινοπωρινές τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

5 φθινοπωρινές τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Είναι νόστιμες και πολύ θρεπτικές

Το φθινόπωρο είναι εδώ. Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο στο αγαπημένο μας καρπουζάκι και να υποδεχτούμε τα φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά. Κάθε εποχή έχει τις δικές της νόστιμες και ταυτόχρονα υγιεινές τροφές, οι οποίες μπορούν να γίνουν ο απόλυτος σύμμαχός μας στη μάχη μας με τα κιλά. Πάμε να δούμε ποιες να επιλέξετε:

Tεύτλα: Το μεγαλύτερό τους θετικό; Περιέχουν μια θρεπτικά ένωση η οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Όταν το σώμα σας αποβάλει σωστά τις τοξίνες, τότε μπορεί και να μεταβολίσει πιο αποτελεσματικά το φαγητό σας.

Μπρόκολο: Το 91% της περιεκτικότητάς του είναι νερό. Το μπρόκολο μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας, καθώς και να σας χαρίσει αίσθηση πληρότητας για περισσότερο διάστημα. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τενεσί διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση λαχανικών με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό θα σας βοηθήσει να χάσετε ευκολότερα το περιττό λίπος.

Αχλάδια: Τα αχλάδια είναι πλούσια σε πηκτίνη. Η ουσία αυτή σας βοηθά να νιώθετε πλήρεις και χορτάτες για περισσότερο διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώνετε έξυπνα θερμίδες! Πάρτε μαζί σας στο γραφείο αχλάδια και πείτε αντίο στις λιγούρες.

Ρόδια: Αναμφίβολα ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα. Τα ρόδια περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως μπορούν να γίνουν σύμμαχοί σας στη μάχη σας με τα περιττά κιλά.

Γλυκοπατάτες: Μπορεί να ακούτε πατάτα και να τρέχετε, μιας και γνωρίζετε πως οι υδατάνθρακες σας παχαίνουν, παρόλα αυτά μη βγάζετε από το διαιτολόγιό σας τη γλυκοπατάτα. 'Έχει αποδειχτεί πως η γλυκοπατάτα βοηθά στο να καίτε αποτελεσματικότερα το λίπος.

Διαβάστε ακόμα

Μάθε πόσες θερμίδες έχει το αγαπημένο σου ποτό!

To απλό πρωινό tip που θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά!