Δεν μπορείς να χάσεις κιλά; 5 συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις ΤΩΡΑ

Δεν μπορείς να χάσεις κιλά; 5 συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις ΤΩΡΑ

Ακολούθησε τις συμβουλές μας και θα νιώσεις τη διαφορά

Προσπαθείς μήνες να ξεφορτωθείς μερικά περιττά κιλά, αλλά δεν η ζυγαριά δεν σου κάνει το χατήρι; Τότε είναι σίγουρο πως κάνεις κάτι λάθος. Αυτές είναι οι πέντε κακές συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις για να δεις επιτέλους αποτελέσματα.


Κόψε ένα junk food. Όλοι έχουμε τουλάχιστον μία διατροφική junk αμαρτία που δεν μπορούμε να κόψουμε. Αν όμως αποφασίσεις να την βγάλεις από το εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σου θα βοηθήσεις πολύ το σώμα σου. Αν σου φαίνεται πολύ δύσκολο να κόψεις αμέσως αυτή τη διατροφική συνήθεια απλά μείωσε την ποσότητά του.

Κοιμήσου αρκετές ώρες. Αν δεν κοιμάσαι σωστά τότε ο οργανισμός θα σου δίνει πιο σύχνά το αίσθημα της πείνας. Φτιάξε το πρόγραμμά σου σωστά, μην παρεκκλίνεις από αυτό και κοιμήσου κατά μέσο όρο 8 ώρες την ημέρα. Οι λιγούρες σου θα μειωθούν σημαντικά.

Κόψε το αλκοόλ. Το να πιεις αλκοόλ, να μεθύσεις, να σε "χτυπήσει" στο στομάχι και μετά να βρεις παρηγοριά σε μια μεταμεσονύκτια πίτσα καταλαβαίνεις ότι σε έχει βγάλει από την δίαιτα σου σε χρόνο μηδέν. Το αλκοόλ εκτός του έχει περιττές θερμίδες ρίχνει τις αντιστάσεις και είναι δεδομένο πως θα σε σπρώξει στη διατροφική ατασθαλία. Συγκρατήσου.

Μην παραλείπεις γεύματα. Παραλείποντας το μεσημεριανό και τρώγοντας μόνο βραδινό θεωρείς πως με λιγότερες θερμίδες θα χάσεις κιλά. Κι όμως το σώμα σου δεν το βλέπει έτσι. Η ορμόνη που δημιουργεί το αίσθημα της πείνας δουλεύει καλύτερα όταν το ταΐζεις κάθε λίγες ώρες. Προγραμμάτισε τις ώρες των γευμάτων σου και μην παραλείπεις ποτέ.

Μην τρως φαγητά με χαμηλά λιπαρά. Η μανία με τα χαμηλά λιπαρά που μας ακολουθεί από τη δεκαετία του '90 ίσως ακόμα να κυριαρχεί στις διατροφικές σου συνήθειες. Να θυμάσαι, όμως, πως το λίπος δεν είναι ο εχθρός σου. Το χρειάζεσαι για να μπορεί το σώμα να έχει ενέργεια. Επιπλέον αυτές οι τροφές που δεν έχουν λίπος σου δημιουργούν το αίσθημα της πείνας πιο συχνά και άρα στο τέλος της ημέρας καταναλώνεις τις ίδιες ακριβώς θερμίδες.

Διαβάστε ακόμη:

Μήπως δεν παίρνεις σωστά το πρωινό σου; 9 συνηθισμένα λάθη που κάνεις κι εσύ!

Αυτές είναι οι κακές συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις για να δεις αποτελέσματα