Πέντε τροφές που τρως...λανθασμένα

Ερμιόνη Σαρρή
Πέντε τροφές που τρως...λανθασμένα

Ήρθε η ώρα να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειές!

Αν λοιπόν συνηθίζεις να τρως για σνακ το καρότο κομμένο σε φλοίδες, ήρθε η ώρα να αλλάξεις τη συνήθειά σου αυτή. Μπορεί μέχρι τώρα να πίστευες πως ο τρόπος που καταναλώνεις μερικές τροφές δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο, οι παρακάτω όμως πληροφορίες θα σε εντυπωσιάσουν.


Κατεψυγμένα λαχανικά: Πόσες φορές μέχρι τώρα δεν έχεις καταψύξει φρέσκα λαχανικά τα οποία δεν κατανάλωσες μέσα στις πρώτες ημέρες; Ιδού το λάθος σου. Όσο πιο νωρίς μπουν στη κατάψυξη, τόσες περισσότερες θρεπτικές αξίες θα αποθηκεύσουν. Γι΄ αυτό χώρισε εξαρχής αυτά που προορίζονται για κατανάλωση από αυτά της συντήρησης.


Ντομάτα: Άφησε τη μαμά σου να γκρινιάζει που δε τιμάς τη χωριάτικη σαλάτα που μόλις έφτιαξε και πείσε την να φτιάξει ντομάτες γεμιστές άμεσα. Η ντομάτα να ξέρεις πως όταν ψήνεται, αυξάνει τη λυκοπένη της, δηλαδή με απλά λόγια τη δύναμη της.


Σκόρδο: Το ξέρουμε πως κάθε φορά που είσαι έξω για φαγητό αποφεύγεις να τιμήσεις το τζατζίκι που βρίσκεται στο τραπέζι για να μη μυρίσεις... αλλά μάθε πως το φρέσκο σκόρδο μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιολογικών προβλημάτων. Προτίμησε το ωμό και η καρδιά σου δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ.


Καρότο: Μπορεί ο Bugs Bυnny να ήταν ένας άτακτος λαγός αλλά αποδεικνύεται μάλλον σοφός αφού έρευνες έδειξαν πως το καρότο μόνο όταν καταναλώνεται ολόκληρο κρατάει όλες τις θρεπτικές του αξίες. Σταμάτα, λοιπόν, να το τρίβεις και να το κόβεις σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια.

Διαβάστε ακόμα:

Μάθετε 4 έξυπνους τρόπους να τρέφεστε υγιεινά, χωρίς να ξοδεύεστε!

Σιχαίνεσαι τα φρούτα;Μάθε με ποιους άλλους τρόπους μπορείς να τα βάλεις στη διατροφή σου